четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Още технологични играчки - камерка с миниатюрни размери

Най-малката дигитална камера за търговски цели е с размери 2,5см, тежи около 28 грама, може да прави снимки 2 мегапиксела, като те са с резолюция 1600 x 1200, а видеоклипчетата - с 640 x 480. Също така притежава обектив с автофокус. Форматът на снимките е JPEG, а на видеото – AVI. Картaта на технологичната приумица е microSD 2 GB.


                        
                

Напомня на миниатюрните устройства за шпионски цели, използвани през времето на Студената война. Разработка е на компания от Ню Йорк. Освен снимки, записва и клипчета. За удобство има каишка и мини камерката може да се носи на ръката. Така не се налага да тършувате из чантата или ровичкате из джобовете, докато я намерите, а току-виж сте изпуснали и подходящия момент за запечатване на кадър. Като другите снимачни и записващи устройства, се свързва с компютър, който поддържа  Windows 7, XP, или Vista чрез USB кабел.
Акумулаторната батерия има 30 минутен режим на работа, а се зарежда за един час през USB-то.


        
   

Мини камерката се предлага от  Hammacher Schlemmer и се продава на цена от $ 100.


С или без камера или фотоапарат, не пропускайте да се наслаждавате на всеки един момент в живота си и търсете красивото и в сивотата на ежедневието!

                                                
С пожелание на свеж и емоционално пъстър четвъртък!
Вашият Майстор ;)
http://lxpress.alle.bg/ Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)