понеделник, 31 октомври 2011 г.

Десет правила за успех в начинанията и живота

Според  някои психолози има десет отличителни черти, които преуспелите хора от различни социални прослойки притежават и когато се комбинират тези качества, мечтите могат да се превърнат в реалност.

Сервиз за битова техника


* Начинът, по който мислите е много важен – отношението към живота определя как животът ви третира. 94% от участвалите в проучването отдават успеха на начина на мислене повече, отколкото на всеки друг фактор. Този пример показва, че щом  искате да стигнете далеч в живота, то добрите мисли и позитивният подход са важни.

* Определете какви са истинските ви мечти и цели – считам, че целите са от изключително значение във всеки аспект от живота, защото именно те сътворяват пътя към успеха. Когато ги определим, ние всъщност определяме какво искаме и се превръщат в пътепоказател към заветната посока. При липсата на цел, ние всъщност позволяваме на другите да определят до къде можем да стигнем.

* Действайте – всички може да градим големи планове, да имаме цели и стратегии под ръка, които да ни водят до постигането на успех, но ако не се предприемат конкретни  действия, то нищо няма да се получи. Да вземете бързи мерки е най-трудното, но без тях целите са просто самозалъгване и напразни химери. Не е нужно да си съвършен, за да успееш. Ако методите ти се провалят, пробвай нещо ново.

* Никога не спирайте да учите – в този силно конкурентен свят, където производството е движещия фактор на пазар и икономика, образованието играе решаваща роля по пътя към успеха и със сигурност би ви отличило сред останалите от тълпата. Запишете някой курс, четете книги, изкарайте квалификационен курс и придобийте нови умения.

* Постоянствайте и работете много, никога не се предавайте. Успехът се основава на вашата способност да се включите в играта след като сте се издънили. От вашето отношение към нещата зависи дали провалът ще се превърне във възможност за развитие или огромна пречка за това.
* Научете се как да анализирате подробностите и грешките – непрекъснато преценяйте ситуациите и действията си, за да определите, в кои точно области се нуждаете от подобрение; учете се от грешките си и мислете как да подобрите себе си и ситуацията, в която сте.

* Ценете времето си – времето е най-ценния актив, който притежавате и вие сте единствените, които могат да решат как да го инвестирате. Докато не започнете истински да цените времето си, нищо няма да се получи. Ежедневно си задавайте въпроса доколко задачите от дневната ви програма имат значение за живота ви.
* Не се страхувайте да бъдете новатор, бъдете различен. Развийте талантите и уменията, които притежавате и не обръщайте внимание на хорските приказки, защото няма как да знаят определени неща повече от вас. Мобилизирайте силите си на макс, защото да бъдете част от стадото, е сигурен признак за посредственост. Бил Гейтс и Марк Закърбърг са велики иноватори и следват своите инстинкти и собствени идеи.

* Успешно комуникирайте с хората – именно хора правят други хора преуспели. Така е устроен света. Никой не може да съществува самостоятелно, а и всичко, което знаем, сме го научили от други себеподобни, съзнателно или не. Отделеното от вас време да разберете и мотивирате останалите, дава отлични резултати и като награда получавате изградена стабилна социална мрежа от приятели и познати.

* Бъдете честни и нека на вас да може да се разчита, поемайте отговорности. В противен случай, никой няма да ви гласува доверие. Честността и надеждността са много важни качества, които биха помогнали да постигнете целите си и освен това изграждат репутацията ви. Правете всичко, на което сте способни и то по най-добрия начин. Нека усетите в края на деня, че сте се раздали до последно. Ако действате искрено и намеренията ви са чисти – добрата репутация ще бъде най-хубавата ви реклама и ще се превърне в отличителната ви визитка.

А вашите съвети за успех в живота какви са?


Пожелавам ви много силна, успешна и позитивна седмица! ;)

Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз на перални, печки, телевизори, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слоганиНяма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)