сряда, 12 октомври 2011 г.

Новини от технологичния свят

Технологията на соларните панели навлиза все в повече области от живота ни. Когато се касае за употребата им в домашния бит, проблем се оказва високата цена. В този аспект, предлагат нещо доста полезно и удачно като изобретение, което ще излезе на пазара през следващата година с цена равна на 1/2 от тази на соларните панели. Става въпрос за тънък соларен филм (пласт), който директо поставяте върху наличните прозорци. Отчасти проблем е, че това покритие осигурява само 20% от енергията, произвеждана от традиционните соларни панели, но пък може да осигури енергия и при по-малко слънчеви лъчи. Работи се върху подобряване н качествата му като алтернатива на скъпите соларни панели.



   



Къде е най-доброто място за поставяне на съобщения в къщи - на хладилника, разбира се! Всички огладняват, ожадняват или просто хвърлят по един поглед за това, което се съдържа във вътрешността на този електрически уред.

Компанията Native Union  създават тази  джаджа Play, позволяваща записването не само на аудио, но и видео съобщение. Технологичната разработка е  на дизайнера Ф. Ноурой, има камера и микрофон отпред за записване, малко 2.4 инчово  LCD екранче и говорителче за прослушване на съобщението. Светодиодно индикаторче свети от момента на записване на съобщението, за да привлича внимание.
 

                


Отзад има вградено магнитче, за да се прилепва към хладилника. Ако това е невъзможно, поради покритието на битовия уред, може да се прикрепва с малка каишка.
 

                             
        

Може да избирате цвят по желание и го пускат на пазара от 20 октомври. Цената е около $60.


                                 



МАЙСТОРЪТ ВИ ПОЖЕЛАВА ДА СЕ РАДВАТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ЧОВЕШКИ ЕМОЦИИ В ЕДИН СВЯТ,  ДОМИНИРАН ОТ ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ! ;)


http://lxpress.alle.bg/ Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)