вторник, 25 октомври 2011 г.

Малко за таблетите и други нови технологични джаджи в ежедневието ни

Отново за  таблетите и новите електронни джаджи!
Наскоро се сдобих с така мечтания таблет -  модерна  технологична джаджа! Е, вярно че си е „китайче” - 7”, Андройд 2.2, резистивен мултитъч и други такива глезотии. После дойде разочарованието - дисплея започна да се драска, тъчскрийна работи както на него му се иска. Така си е с евтините неща и едва ли някой се съмнява в казаното!
                
Продължих с мечтите за хубав таблет и ето че съдбата ме чукна с пръст - дадоха ми една антика - HP Compaq tc1000! Това е прадядото на таблета от далечната 2003 година. Ето и как изглежда:


                  

А това са някои интересни факти за този хибрид между таблет и лаптоп:
Compaq tc1000 е много екзотичен таблет, поради следните свои характеристики:
* Transmeta Crusoe на 1GHz тактова честота - интересен процесор, който работи много по- добре от съвременния Интел Атом въпреки по-ниската си тактова честота!
* Видеокарта NVidia GeForce 2 - много необичайно решение особено за таблет - толкова сериозна ретро-видеокартa. За времето си е била много мощна, слагана е на специални компютри за графична работа.
* Compaq tc1000 е пълноценен електромагнитен таблет (Wacom дигитайзер) с индуктивно перо и много добра прецизност.
След кратка битка с разбрицания му софт започнах да го вкарвам „в пътя”. Красавецът със солидна и здрава изработка се представя отлично - работи по-стабилно и по- бързо от големия си брат- лаптопа ми LENOVO.


          

В този ред на мисли се убеждавам за кой ли път, че старите качествени машинки не са за изхвърляне в никакъв случай!
Убедил съм се в това и  при ежедневните ремонти на позастарели морално и технически телевизори, печки, перални машини и друга битова техника!


                            


С пожелание за позитивна нагласа през оставащата част от денонощието ;)

                            
Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)