сряда, 25 ноември 2015 г.

Причини за потъмняване на екрана на LCD телевизорите

Ремонт на телевизори

ремонт на телевизори, ремонт на телевизори по домовете, техник, сервиз, майстор,


Причини за потъмняване на екрана на LCD телевизорите

Собственици на повреден телевизор потърсили техник, който да го ремонтира на място. Попаднали на моя телефон и се разбраха да ги посетя. Проблемът бил, че се появило потъмняване на екрана. 

потъмняване на екрана на LCD телевизорите, ремонт на телевизори по домовете, телевизионен техник, захранващ блок, инверторна платка,


Защо се случва това?

Причината за потъмняване на екрана на LCD телевизор е липсата на подсветка на матрицата (екрана). Такава повреда се получава при някой от следните случаи:

  •  възникнал проблем в захранващия блок;

  • проблем в инверторната платка (при обикновените LCD телевизори, при LED телевизорите  няма такива платки);

  • повреда на луминисцентните лампи на подсветката. Телевизорите с луминисцентни тръби вече са спрени от производство и всички производители преминават към LED LCD телевизори. 
ремонт на телевизори, ремонт на телевизори по домовете, телевизионен сервиз, Борово, Бели брези, техник, майстор,Ремонтът беше успешен и телевизорът влезе отново в употреба. 


Решението - телевизорът се носи на фирмен сервиз или се търси опитен майстор, защото диагностиката и отстраняването на повредата са само по силите на професионалисти. Успешният ремонт изисква задълбочени познания и прецизна измервателна техника.

потъмняване на екрана на LCD телевизор, ремонт телевизори, техник, майстор, бушон на телевизор,


За повече въпроси и ремонт на повреди при различни марки и  модели телевизори (CRT, LCD, LED, TFT), както и други електроуреди като перални, печки, фурни, микровълнови, аспиратори, диспозери, консултации при закупуване на нова битова техника, диагностика, монтаж, следгаранционен сервиз, може да се свържете с мен на посочения телефон. 

ремонт на перални, ремонт на печки, смяна на нагревател, ремонт на ютии, ремонт на микровълнова, смяна на уплътнение на пералня, елтехник,


За повредени телевизори, които нямат звук, може да надникнете тук.инж. Станев
За контакт - тел. 0898 371028
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)