неделя, 22 ноември 2015 г.

Повредени перални, смяна на реотани на фурни, микровълнови с изгорели магнетрони - част от съботно-неделните ремонти по домовете


Бурен вятър над София бележи края на златната есен и хубавото време, на което се радвахме през последните няколко седмици. В събота срещу неделя стъкларията на балкона на малката панелка се тресат страховито. Усещане за приближаващ апокалипсис дебне прикрито зад ъгъла на вътрешните ни опасения. Домашната пухкавелка  се скри в топлата си къщурка, осигурявайки си спокоен котешки сън, независимо от климатичните условия. 

Тази гледка е вече само спомен.

ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на микровълнови, неделя, майстор, ремонт на перални по домовете


Невъзможно е да се скрия по този начин и да загърбя задачите, свързани с поправка на битова техника по домовете. Традиционно събота и неделя са изпълнени с много ремонти, сервизният ми график е натоварен повече от делничните дни. Дъжд, студ, сняг, жега или ураганен вятър не са пречка за майстор като мен. Ще ремонтирам повредени перални, ще сменям реотани на фурни, ще възстановявам микрописти на платки на аспиратори, ще търся и отстранявам технически проблеми в неработещи телевизори. 

Ремонт на микровълнови, плотове, печки, фурни.


Снимка на стопен ключ за стъклокерамичен плот

стопен ключ на плот, майстор печки, сервиз битова техника, ремонт фурни, събота, неделя


При микровълновите печки чести повреди, които се налага да ремонтирам, са изгоряла лампичка, изгорял предпазител на високото напрежение, прекъснат високоволтов диод, повреден магнетрон, повредени комутационни микроключове, изгоряла слюда.


ремонт на микровълнови, ремонт на печки, майстор, сервиз битова техника, Борово, Бели брези,


Магнетронът е микровълнов генератор, който произвежда и излъчва електромагнитни вълни с висока честота. Тези вълни активират молекулите на водата и ред други вещества и по този начин осигурява подгряването на поставените в микровълновата печка храни. 


изгоряла слюда, лампичка на микровълнова, ремонт на перални, техник,Няколко снимки на изгорял магнетрон за микровълнова. По принцип изгорял магнетрон не се ремонтира, а трябва да се смени с нов. (Някои редки случаи, при които е възможно, са по-скоро изключение, но това е друга тема).


ремонт на микровълнови, Стрелбище, Борово, техник, неделя, сервизремонт на микровълнови по домовете, микровълновата не тръгва, майсторизгорял магнетрон за микровълнова, ремонт печки, ремонт фурни, майстор,Електроинженер с над тридесетгодишен професионален опит в областта на електрониката и битовата техника и свързаните с тях ремонти извършва професионален ремонт на перални машини, печки, телевизори, аспиратори, диспозери, съдомиялни, микровълнови и друга черна и бяла техника по домовете без почивен ден в удобно за Вас време.

Снимка на счупена ключалка на пералня NEO, която ремонтирах неотдавна.
Предоставям качествен сервиз на перални машини (блокирал люк/развалена ключалка, смяна на маншон или ремък, запушени филтри/помпи, проблеми с програматор, центрофуга, течове...) с посещение по домовете. 

Повече може да прочетете тук. 


инж. Станев, тел. 0898 371028

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)