събота, 23 август 2014 г.

Ремонт на повреден програматор на перална машина

Днес ще отделя малко време на пореден  случай от практиката ми като майстор, който предлага сервиз по домовете на различна битова техника – перални машини, сушилни, абсорбери, микровълнови, печки, фурни, телевизори, диспозери и други електроуреди.




Преди няколко месеца собственици на перална машина ми се обадиха с молба да ги посетя, за да диагностицирам и ремонтирам съответната техника, която не работела. На място установих следното:

- Пералната машина бе стара, над десет годишна (от първите опити на южните ни комшии да произвеждат този електроуред);

- Програматорът имаше голям обратен луфт, т. н. мъртъв ход – може да се върти в обратна посока на нормалната.

Пуснах пералнята и се оказа, че електромоторът върти, но не премества дисковете на програматора, на практика пералнята изпълняваше странни комбинации от команди – пълнене, празнене, центрофуга – всичко това само при механично/ръчно преместване на програматора.

Програматор на пералня с куплунг


Оказа се, че програматорът беше напълно капсулован и не беше възможен ремонт. Налагаше се замяна с нов и бе необходимо да се потърси точния програматор, за да се довърши  ремонта на пералнята.







Ако имате пералня с механичен програматор, въртете го само в посоката, указана в ръководството или на самия програматор. Обикновено е по посока на часовниковата стрелка.









Пожелавам слънчев съботен ден и много  лятно настроение!


Плажът в Албена



Изкуството да бъдеш професионалист!



За добрия майстор почивен ден няма!



Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с инженерно образование, стаж и дългогодишен опит в областта на електрониката и електротехниката за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате удобен за вас ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които могат да бъдат доставени на майстора за поправка на място по предварителна уговорка.




Ж. к. Борово и околните квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Витоша, Бокар, Славия, Крива река, Овча Купел, Иван Вазов, Лозенец, централна част на София, както и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни часове за посещение и ремонт извън работните, по предварително споразумение с майстора в зависимост от дневното сервизно натоварване.


Допълнителни запитвания относно сервизно обслужваните райони - на тел. 0898 371028, тъй като е невъзможно да бъдат изброени подробно кварталите в София.



Ремонт на перални по домовете: Изпробване на повредена дренажна помпа на перална машина




Ремонт lxpress означава качествено обслужване и коректно отношение.





За повече информация интересни статии заповядайте в сайта и блоговете ни. 



Инж. Галин Станев



За контакти: Тел. 0898 371028




Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете в София без почивен ден.



1 коментар:

  1. Благодаря за успешния ремонт на пералната машина на инж. Станев! И. Стамболов/София, Красно село

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)