понеделник, 24 октомври 2011 г.

За пералните, филтрите и разни дребни предмети в тях

Отново за пералните машини, филтрите и разни дребни неща в тях.
Повод за това писание стана поредното ми спешно повикване за ремонт на перална машина в неделния ден.


                                    

Пералнята не искаше да работи – отказваше да изпълнява зададените й команди точно, изписваше на дисплея грешки, а в момента щом тръгна да изхвърля водата нададе писъци със странен фалцет. Спрях я незабавно,  отворих филтъра и отвътре се подадоха два ръждясали тела-дъги от банелите на сутиен, намерили своя последен пристан в този потаeн кът. Оказа се, че са престояли доста време там, но на никого от семейството не му хрумнало къде са изчезнали и защо тези приспособления за поддържане и корекция на дамската красота не са там, където по принцип би трябвало да са.





Та в този контекст, моят съвет е да проверявате всички дрехи, които поставяте в машината за наличието на всевъзможни дребни предмети от всякакво, най-разнообразно естество – монети, билетчета, пирончета, кламерчета, хартиени салфетки (надявам се съпругата ми да е прочела последното), а да не говорим за изненадите в детските джобчета. Не пренебрегвайте този момент преди да включите пералнята на съответната програма, защото може да ви донесе сериозни неприятности и срещи с мен или някой колега, както и в краен случай – необходимостта от закупуването на нов електрически уред за пране на дрехи.
И нека спомена друг детайл, който също има своята важност и значение за правилното функциониране на битовия уред - не забравяйте да почиствате филтъра на пералната машина периодично! Апропо – развърта се само, единствено и винаги НАЛЯВО! Пиша го, защото някой хора развиват надясно и постигат единствено затягане на филтъра, което в последствие води до допълнителни главоболия, които бихте могли да си спестите.


Майсторът Ви пожелава спокойна, успешна и позитивна седмица!

                                                                        
Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading, създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)