вторник, 11 октомври 2011 г.

Как да разберем дали ни шпионират - детектор за скрити камери

Новите технологии имат доста странни приложения в някои случаи. Ако някога четяхме по шпионските романи за разни малки фотоапаратчета, скрити по невероятни за тогавашните ни представи места - копчета, дамски пудриери и прочие творчески развихряния на въображението, то в модерните ни техно времена всичко това стана реалност - напълно възможна и достъпна за всеки. Миникамери се използват за скрито наблюдение от шефове, съпрузи, конкурентни фирми. На много обществени места са монтирани камери, но има и уведомителни съобщения за тях в съответствие с изискванията на законите. Как обаче да разберем дали някой тайно и нагло не ни шпионира, навлизайки в твърде личните ни територии?

Решението идва с тази нова технологична разработка на компанията Спайтроник. Употребата на детектора за скрити камери е изключително лесна и проста - погледнете през обектива и с бавни и методични движения обходете и сканирайте помещението, за което се съмнявате, че е наблюдавано. И ако някъде е разположена камера, то тя ще премигне в червено, точно както може да видите, че става на клипчето. Тази миниглезотийка струва $94.

Естествено, има и други решения и възможности за откриване на скрити миникамери, но за това друг път, а може и вие да споделите свои преживявания и опит с такива. А  дотогава - внимавайте, за да не бъдете хванати в крачка! ;))


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ueXuL4rFbYM
МАЙСТОРЪТ ВИ ПОЖЕЛАВА МНОГО НАСТРОЕНИЕ ПРЕЗ ДНЕШНИЯ ДЕН!
http://lxpress.alle.bg/ Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading,създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)