понеделник, 23 декември 2013 г.

Само два дни преди Коледа – статистика, традиции и …ремонти на печки, фурни и перални

Само два дни преди Рождество Христово представям малко коледна статистика, която ще ви настрои на празнична вълна:

* Според американски учени дядо Коледа трябва да посещава по 822 жилища в секунда, за да успее да достави всички подаръци по целия свят, като се движи със скорост над 1000 км в секунда.

* Близо 60 милиона коледни елхи се отглеждат всяка година в Европа.


ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на фурни, коледа, София, борово, бели брези


* Най-високата коледна елха – 67 метра – била издигната пред търговски център във Вашингтон през 1950 година.

* Някои теолози смятат, че Исус не е роден на 25 декември, а през септември.

* Jingle Bells, написана през 1857, първоначално била изпълнявана на Деня на благодарността.

* Същата песен Jingle Bells била първата песен изпята в космоса от астронавтите Том Стафърд и Уоли Шира от мисията Джемини 6 на 16 Декември 1965.


ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на фурни, коледа, София, борово, бели брези


* Много части от коледната елха могат да се ядат, а игличките дори се смятат за много богати на витамин С.

* Първите комерсиални коледни картички били изработени по поръчка на сър Хенри Коул в Лондон през 1843. През 2005 една от тях с изображение на семейство, пиещо вино, била продадена за 8469 паунда.


ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на фурни, коледа, София, борово, бели брези


* Традицията да се закачат подаръци по елхите идва от друидите (жреци при келтските народи), които вярвали, че дърветата даряват всички добри неща в живота.

* Най-голямата коледна пиратка била 45.72 м дълга и 3.04 м широка и била изстреляна в Австралия през 1991 година.

* Астрономите смятат, че Витлеемската звезда, която посочвала пътя на влъхвите, била комета или планетата Уран.

* Коледният пудинг първоначално представлявал нещо като супа от стафиди и вино.

* Макар и да се смята, че има езически произход, традицията да се украсяват коледни елхи е спомената в немски памфлет през 1570.

* Рудолф, еленчето с червен нос, било представено за пръв път през 1938 от щатска фирма по време на коледна рекламна кампания.


ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на фурни, коледа, София, борово, бели брези


Всъщност, най-важното нещо покрай празниците са близките и приятелите. Няма значение дали елхите ще бъдат с подаръци или трапезите богати, важното е сърцата ни да са пълни с любов, доброта и вяра. Дори да не сме заедно поради някаква причина с тези, които обичаме, разстоянието не би могло да промени чувствата ни към тях и да помрачи спомените от съвместно изкарани дни. В крайна сметка, всичко друго са просто факти и суха статистика.С пожелание за много любов и срещи с любими и близки хора покрай зимните празници!

=== 

Проверихте ли дали всички електроуреди у дома функционират нормално? Печката или пералнята ремонтирани ли са вече? Сменихте ли реотана на фурната, за да може да изпечете добре содената питка за Бъдни вечер или баницата с късмети за новогодишната нощ? Образът на телевизора все още ли е размазан?

Не оставяйте празничното настроение да бъде провалено заради дребни битовизми, погрижете се за отстраняване на повредите от телевизори, перални, сушилни, съдомиялни, печки, микровълнови, фурни…

Решението и доброто настроение идват с Ремонт lxpress!

ремонт на телевизори по домовете, майстор, техник, празник


Изкуството да бъдеш професионалист!

За добрия майстор почивен ден няма!

Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с дългогодишен опит за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които се доставят на майстора за поправка на място.

ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на фурни, коледа, София, борово, бели брези, манастирски ливади, витоша, бояна, стрелбище, бъкстон


Ж. к. Борово и околните квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Витоша, Бокар, Славия, Крива река, Овча Купел, Иван Вазов, Лозенец, централна част на София, както и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни часове за посещение и ремонт извън работните, по предварително споразумение с майстора в зависимост от дневното сервизно натоварване.


Допълнителни запитвания относно сервизно обслужваните райони - на тел. 0898 371028, тъй като е невъзможно да бъдат изброени подробно кварталите в София.


ремонт на перални, ремонт на печки, ремонт на фурни, коледа, София, борово, бели брезиЗа контакти: Тел. 0898 371028

Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, аспиратори, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, плотове, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете без почивен ден.
1 коментар:

  1. Весели празници, майсторе! Благодаря за ремонта на печката! Димитрина

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)