неделя, 15 декември 2013 г.

Майсторът тръгва към неделните ремонти. Щастлив от всичко, което някога е загубил, двойно по-щастлив от това, което е задържал.

Малко преди да се събудя окончателно тази студена декемврийска сутрин, почти в просъница, чух непознат глас да изрича следното – Щастието те чака пред вратата, но винаги  се изплъзва.

Отворих очи, удивен от странното видение, полусън, полуреалност. Почти философска мисъл, която дава обширни възможности за размисъл. Дава, ако имаш време, което да посветиш на себе си и духовните търсения.

Време в неделя нямам, не мога да си позволя. Работата ми като майстор, който ремонтира перални, печки, телевизори и всякаква битова техника, ме лишава от някои дребночовешки радости.

И събота свободна нямам – вчера ремонтирах спешно електронна платка на аварирала машина (ще посветя публикация на този ремонт, придружен със снимков материал), пътьом помогнах с монтажа на електрически вентилатор в близък до Борово нов квартал, проверих филтър и помпа на перална машина, дребна поправка, отидох за ремонт на телевизор, а се оказа кауза пердута - гръмнало тхо.  На път за дома диагностицирах един диспозер, който не става вече за нищо. Предстои закупуване и монтаж на нова мелачка за битови отпадъци. Ако не са качествени, дават много дефекти, като всяка техника.

Бързо допивам кафето, проверявам адресите за днешните ремонти – печка, пералня, телевизор, нямам време да разсъждавам над мисълта за щастието. Чантата с инструменти, удобни обувки (днес ще се движа по трасето Борово –център на София  – Дианабад), навличам някакво якенце, грабвам шапката с тумбалка с цвят на вино, ръкавиците, ключовете.

Поглеждам стаята миг преди на изляза – по неделно уютна, ананасът, поствен на бюрото внася свежест и малко екзотика, двете грапави дюли – носталгично-есенен аромат, малкият тумбест чайник на масичката небрежно напомня, че в този живот не съм сам, а кехлибарен поглед над дълги бели мустачки окръглено ме следи на изпроводяк. Коледната украса блести по своя нереално-приказен начин, напомнящ, че и възрастните искат да вярват в чудеса. Имат нужда от такива. Кехлибарен поглед на изпроводяк

Кликнете върху изображението за по-добра видимост.

Щастието ме чака не пред вратата, а скрито в тези малки детайли в небрежната, домашно уютна по неделному стая и сигурен съм, че не бих позволил да се изплъзне.

В този опак свят кой го е грижа за щастието?

Майсторът тръгва към неделните ремонти. Щастлив от всичко което някога е загубил, двойно по-щастлив от това, което е задържал.

====

Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с дългогодишен опит за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които се доставят на майстора за поправка на място.

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и др. се ползват с предимство при посещението.
За контакти: Тел. 0898 371028

Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, бойлери, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете без почивен ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)