четвъртък, 1 август 2013 г.

Денят на майстора на ремонтите на битова техника – телевизор, пералня и две симпатични джаджи за финалДенят ми започна днес с лек ремонт на телевизор, наложи се единствено подмяна на кондензатор. По-късно имах блокирал люк на пералня, за мое щастие – в квартала, не се наложи да преминавам покрай блокираните от протестиращите зони около Орлов мост, например. Вече отказах няколко посещения за сервиз на битова техника, поради невъзможността ми да достигна квартали, оставащи без достъп с градски транспорт.

 Проблемът е при по-късни посещения за ремонт, ходенето пеш, знам, е здравословно за всяка възраст, но умората си взима своето, а и софийските разстояния са големи. Да не забравяме и тежката чанта с инструменти, която ежедневно виси на рамото ми. Нека протестират, всеки знае себе си – на мен ми се налага да се занимавам с ремонти на телевизори, перални, печки, съдомиялни, микровълнови, фурни, друг начин за оцеляване няма. Почти завиждам (най-чисто и благородно!), че толкова хора могат да си позволят ежедневните протести и времето, посветено на тях. Аз не мога, няма кой да ми плати сметките в края на месеца. Обикновен майстор на ремонти на различни електроуреди по необходимост, а двете ми инженерни специалности нямат значение в магазините, сметки се плащат с пари, а не с дипломи (дали за съжаление?)

Прекарвам малко време в интернет, новата технологично-виртуална дрога, истински крадец на време и приятели. Ползите ги знаем. Абстинентен глад за нова информация, обичам да следя текущи вести и ъпдейти. Техничар съм, все пак. 

Попадам на две интересни джаджи, не са от първа необходимост, но привличат вниманието ми. Обичам контрастите, затова се спрях на тях. 

Двете малки USB джаджи, които могат да направят работата пред дисплея на лаптопа по-лека и приятна. Миниатюрното хладилниче, което се свързва чрез USB с компа, е истинска лятна изненада.  Способства за поддържането на по-ниската температура на напитките, които обикновено държим до себе си за освежаване, докато работим. При летните температури всички сме изпитвали разочарование от бързото им стопляне. Симпатичното охлаждащо уредче се захранва с помощта на  кабел с  USB, дълъг около метър и двадесет сантиметра. Съвместим е с PC  и  Mac платформи, Windows XP/ MAS OS X. Намира се в нета за около 40 лева. 

Ако обичате топли напитки като кафе, чай или капучино, за вас също има лесно решение – малко сладуресто котлонче, което поддържа приятно топли градусите на поредната ободрителна глътка от  кофеиновата или билкова течност. Котлончето, подобно на малкото хладилниче, също се кънектва посредством USB към РС-то или лаптопа. Наистина е мъничко, вижте размерите му само - 11 x 11.5 x 2 см! Цената в сайта, където се предлага, се движи около 12 лв. 

Хладилниче и котлонче с USB


Усмихни се, малките неща са истински стойностни в живота! Денят утре ще бъде по-добър, защото ще го направим такъв! 
За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)