петък, 16 август 2013 г.

Как пишман майстор става за резил

Пазете се не само от пишман майстори, но и от фалшиви майстори!

Днес случайно открих този свой авторски постинг буквално и най-нагло прекопиран от някой си, който става за резил с чужди публикации. Дори част от моя обява бе копирана най-безсрамно на същата страница на “пишман майстора”.

Не работя с посредници при ремонт на перални, телевизори, печки или друга битова техника, не изпращам никого от свое име, при съмнение за злоупотреба моля да бъда уведомен.

Ето и публикацията (оригиналната), която псевдо майсторът е присвоил дословно от моя блог (кликнете върху маркираната дума):

==

Пишман майстор “ремонтира” перална машина

 

Повдигал съм и друг път въпроса за ремонтите на битова техника от самозвани „майстори”–любители с елементарни или почти никакви технически познания, въоръжени единствено с отвертки и тръпката да открият супервъзможностите, които кротко чакат звездния си час. Не се водя от личен или крайно егоистичен интерес, но не препоръчвам да експериментирате със скритите си заложби и най-вече да запомните правилото, че  некомпетентни намеси и  шеги с електрически уреди не е желателно да се правят. 

В тази връзка, ми се наложи наскоро да посетя семейство, което ми се обади  за ремонт на повредена перална машина. Имало някакъв проблем с ключалката на люка. Жената, като повечето домакини, се опитала да отвори неуспешно въпросния люк. На помощ се беше и „притекъл” синът, който по-добре да беше намерил друго занимание, както се оказа по-късно. 

Когато отидох на съответния адрес в приличен софийски квартал, заварих следната гледка – младежът бе разглобил люка и успял много „майсторски” да счупи ключалката, защото люкът не се отварял. Стореното бе с най-добри намерения и надеждата да разреши битов проблем и да спести средства от ремонт на домакинството. Знаем всички, че пътят към ада е осеян с добри намерения, но всяко нещо си иска своето, в случая – намеса на технически грамотен човек. Ако все пак ви се налага медицинска манипулация, няма да идете на шивач, нали? И тук е същото. 
В този случай се наложи закупуване и смяна на цялата ключалка. Хората извадиха късмет с ремонта, защото термичната блокировка на люка не беше се повредила, което щеше да им струва още около 50 лева.

       Съветът на Майстора, или поуката от разказаната случка от ежедневните срещи с повредена битова техника и различни домакински електроуреди, е – при подобни технически проблеми и повреди, които не са от вашата компетентност, най-добре извикайте майстор-техничар или посетете сервиз, за да спестите и ядовете, и парите от излишния ремонт.
 
peralni 

Хубав ден и спокоен уикенд! :) 

При повреда на електроуред и необходимост от спешна техническа намеса и ремонт вече знаете къде може да ме откриете. 

За контакти:
Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

===========================================

A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc. 

Valid for Sofia

Contact person: Galin Stanev, MSc

Phone: 0898 371028
 
Or 

Use the site contact form8 коментара:

 1. Майсторе, винаги избеснявам като прочета за подобно дебелооко нахалство! Този тип за оптимизация чувал ли е или за авторски права?! Селски тарикат се прави на бизнесмен с една страничка окрадени материали!

  Предполагам вече си го рипортнал.

  Поздрави и як уикенд, а ремонтите и пералните, че няма да пропуснеш е ясно, но поне да бъдат леки!

  Такъв дълъг коментар отдавна не съм писал, хахаха. ;-) )))))

  ОтговорИзтриване
 2. В тази държава вече нищо не ме учудва! По-скоро незнанието граничи с гьонсурат и глупост, за да направиш подобна постъпка. Бих квалифицирала като кражба на интелектуална собственост! :)

  Не си го слагай на сърце, майсторе! Лека! Наташа

  ОтговорИзтриване
 3. dandelion77

  Не резил, не срам, ами въобще няма как да определя подобен акт на наглост в ерата на комуникациите, където всяка информация може да се провери само с един клик!!!

  Трябва да е напълно некадърен, за да си мисли, че прави сайт с копи пейст публикации от lxpress
  (http://lxpress.blogspot.com/), които могат да се проверят като време!

  Успешни ремонти с пералните и телевизорите и приятен уикенд, майсторе!

  ОтговорИзтриване
 4. Хубава неделя и не маратонствай така с ремонтите – пералните и телевизорите няма да избягат! Поздрави от Наташа :)

  ОтговорИзтриване
 5. Имам шотове, пуснал съм ги на един приятел, брат му е юрист и се занимава с интелектуалната собственост. Борис

  ОтговорИзтриване
 6. Преписвачът ИВАНКО се нарича и да е майстор не му прилича! :РРРРР

  Абсурдно тъпо парче може да направи такова нещо! Ментета дал бог!
  - - -
  Жив и здрав да си, майсторе! Сполай за телевизора! :) ma_ perché

  ОтговорИзтриване
 7. Hristo

  Голям мошеник е тоя Иванко!

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)