вторник, 20 август 2013 г.

Тестер за правотокови инверторни електродвигатели на вътрешните тела на климатиците – авторска разработка на инж. Станев

Устройството, което виждате на снимките и е изработено от мен преди няколко месеца, представлява тестер за правотокови (инверторни) електродвигатели за турбините на вътрешните тела на климатиците. Използва се за проверка на изправността на инверторни двигатели със захранване 240-340 DCV и мощност до 40 W. Също така, може да намери приложение при проверка на нивото на шум след смяна на лагерите на електродвигателя. Устройството може да задава трите основни режима на работа на електродвигателя – HIGH, MEDIUM, LOW.

IMG_m1
Тестер за правотокови инверторни електродвигатели на вътрешните тела на климатиците

С помощта на тестера могат бързо и на място да се проверят електродвигателите на вътрешните тела на климатиците, а може и да се използва в сервизни условия.

IMG_m2
Тестер за правотокови инверторни електродвигатели на вътрешните тела на климатиците


 Изработено е по поръчка на голяма фирма за продажба и ремонт на климатици. На мен лично ще ми улесни до голяма степен ремонтната дейност. Естествено, на пазара се предлагат комбинирани чекери, но са  единствено на големите дистрибутори, а цените им не са никак ниски - започват от 2000 евро. 

При интерес от страна на фирми и сервизи за климатици, може да поръчате изработката на такъв тестер.

IMG_m3
Тестер за правотокови инверторни електродвигатели на вътрешните тела на климатиците

       
Измайсторих го един  неделен ден, отказвайки ремонт на печка на господин, който се обади в 17.50 с желание да му сменя изгорелия реотан на фурната. Беше непреклонен да се отложи поправката за понеделник, пренебрегвайки доводите ми, че в неделя по това време не работи никой магазин за резервни части, за да се закупи нов реотан, ако изобщо това беше повредата, поставена от колегата любител. Отделно, че живееше на час път от мен. 

Реотаните за различните фурни и модели са различни, не е възможно да имам всичко за различни модели и марки телевизори, перални, съдомиялни, микровълнови, фурни и печки в запас. Обикновен майстор, който ремонтира битова техника по домовете, не може да се мери със запасите от резервни части на големите сервизи, а реагира според ремонта и уреда, нуждаещ се от подмяна на част. Но спешният ремонт е спешен! Дори в неделя вечер. И няма как да убедя нетърпеливите, а и не ми е работа. 

И днес не ми се разминаха задачите на майстор – сервиз на пералня, ремонт на телевизор, разходка под палещото августовско слънце, сред бурното море от ентусиазирани младежи в центъра на София – животът просто тече покрай мен в хиляди различни проявления, а ден с ден не си прилича. Какво ли крие утрешният ден?

print7
Принт на птици от цял свят
  

Ден, който се надявам да бъде спокоен, наситен с летни емоции и истински щастлив, ви пожелава майсторът на ремонтите на битова техника и електроника по домовете!


Инж. Галин Станев

За контакти:
Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)