сряда, 28 август 2013 г.

Лятото в разгара се носи на крилете на смелите мечти, а майсторът отново поема към пералня за ремонт

Преполовена седмица - последната сряда на август. Времето лети с шеметна скорост. Лятото е в разгара си – пищно, ярко, с изобилие от слънце и цвят. Наднича от всеки ъгъл, усмихва се палаво от всяко изрязано деколте, шмугва се с кварталните котки в шубраците, поспира за миг на сянка и отново се втурва възторжено на крилете на най-смелите мечти. Лятото винаги асоциирам със свободата на духа, разкрепостеността на въображението и наситените аромати, витаещи в спомените на отколешното дете.

Хубаво е лятото. И пъстро. Стига само съм писал, че е горещо. В това е скрит чарът му. В тъмнозелените ивичести кори, под които е скрита аленорозова сочна вътрешност, в гъстия сладък сок, който прави лепкави пръстите на спомена, стискайки огромен резен с диня, а земята пари под босите крачета, всъщност се спотайва неуловимата му прелест. Обувките са презрени сред връстниците в селцето, където някога прекарвах летните ваканции.

Хубаво е лятото, жалко, че покрай всички ремонти, покрай пералните и техните филтри, маншони, люкове и ключалки, покрай платките на телевизори и климатици, покрай сервизните ми занимания, някак много бързо този красив сезон се промъкна покрай моя майсторски делник и остана почти незабелязан и пренебрегнат... Бърза мисъл пробягва в съзнанието ми – и пролетта, и зимата преди това сякаш се изпариха в пространството на небитието, а защо ли и целият мой живот галопира покрай събитията и хората?... Днес ремонти, вчера инженерни проекти, то кога остава време за хобита, които неглижирам все по-често?

Махвам с ръка да прогоня мигновената тъга, намирам една стара песен на Кени Роджърс. Поздрав за всички с това ретро парче, усмивка, чанта с инструменти и тръгвам към следващия адрес за ремонт на телевизор или пералня, без значение какво, мога да се справя с всичко!


Ремонт lxpress

За контакти:
Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

===========================================

A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc.

Valid for Sofia

Contact person: Galin Stanev, MSc
Phone: 0898 371028

Or

Use the site contact form

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)