сряда, 13 юни 2012 г.

Вместо печка - барбекю с USB в офиса

Горещини и много работа, свързана с обикаляне. Не остава време за малко почивка и развлечение. Вчера цял ден се занимавах с ремонта на две перални - поправях програматор, сменях помпа, а барабана на едната се оказа непоправимо повреден. Бавна и пипкава работа, трябваше да се ходи и за резервни части. Поназнайвам вече къде какво има, на кой магазин или търговец сайта не се поддържа редовно и къде се предлагат качествени, а не само Made In China еднодневки.


Следната идейка за измайсторяването на мини барбекю с USB съм заделил от известно време. Необходими части може да да се намерят в повечето офиси или домове, трябват сръчни ръце, търпение, любов към експеримента  и щипка лудост на финала.

Компенсираме липсата на готварска печка или скара с няколко много лесни стъпки.

Започваме с компютърен блок за бързо загряване, потърсете из склада или забравен по някое килерче.


      


Свързваме реотанчетата с управляващия блок, а предварително те са опънати върху  порцеланова платка.

   


Отиваме до магазина за малка порция замразено месо, което може и предвидливо да сте си купили на път за офиса. Поставяме го в мини барбекюто, което ми прилича на купичката за хрупанки на моето мъркащо съкровище.


     


Включваме скарата, при нужда поразместваме и понагласяме все още суровата храна. Печем на вкус.

Не мислете за миризмата на домашно печено, която ще се носи из помещението за известно време след технологично-готварските ви опити. Абстрахирайте се от факта, че дрехите и косите (който има) ще поемат дъх на опушено, друго си е да похапнете прясно изпечено месо.

Може да си представяте, че сте някъде на пикник, докато дъвчете хапка по хапка - ако имате календар или картинка с подходяща тематика - гледайте докато се храните. Домашна храна, медитация, илюзията за почивка насред работния ден...


     


А когато в стаята влети ядосан шефа или някой разтревожен от миризмата на изгоряло колега, подайте му хапка с приветливата усмивка на настъпана балерина.


                           


Тъй де, бон апети!


И много настроение от Майстора, който се връща при ремонтите на поредните перални, печки и телевизори!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)