събота, 9 юни 2012 г.

Ремонт на внезапно онемял от футболните резултати телевизор

След малко излизам и ще се върна следобед. Първо ще ходя на ремонт на един телевизор, който явно стачкува против  европейското по футбол - спрял звука най-неочаквано насред срещата Русия - Чехия - или така е изразил недоволството от резултата.

Загубата на звук при телевизорите може да се дължи най-вече на проблем в усилвателя, проблем в захранващия блок или проблем с кабелите или говорителите, а в много редки случай може да се дължи на проблем с видепроцесора или тюнера.

Решението е квалифициран техник да се заеме с диагностиката и
ремонта. Може да се наложи смяна на някоя част в завизимост от повредата.

По-късно имам и друго посещение за поправка на печка, но там нещата са рутинни - смяна на изгорял нагревател.

Събота, както много пъти съм казвал, отдавна не е ден за почивка.

Но за добро настроение, няма никакво ограничение.

Ето един домашен майстор, след него може да се появят искрици или да не може да включите електрическия уред, чудейки се за възможна повреда. Докато разберете причината, той вече ще е подготвил следващия битов ремонт.

 


                                                         


Тук идея за нощна лампа, която макар нестандартна, не ми допада много като дизайн. Но интересна и сякаш те подканя към действие.


                                                        


Не електрическа крушка, а свещ във формата на такава. Или хибрид между свещ и газена лампа. Добра за употреба след намесата на домашния майстор (виж картинка 1)


 
                                                        


И последна идея за комбинация между електричество и вода - няма страшно, просто поредната хрумка на някой велик любител на странните битови електроуреди - малко ми прилича на направи от нищо по-голямо нищо, но важното е да е весело!                                                          

На приятели и читатели - хубава и позитивна събота, слънчево настроение - а аз отивам за чантата с инструментите, за да прекратя стачката на внезапно загубилия дума телевизор и дребен ремонт по готварска печка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)