събота, 16 юни 2012 г.

Пак телевизор и ремонт, но и споделен технологичен момент

Бързи идейки, защото трябва да тръгна - събота отново е ден, пълен с ангажименти за ремонт - имам телевизор (включва се и след секунда се самоизключва - бойкотира режима на работа в юнските жежки дни), чака ме една платка на външно тяло за климатик (което чакам да потвърдят) и един вентилатор, правен за Щатите (110Vl). По принцип с последното не се занимавам, но съсед от блока ме помоли да го пригодя за нашата електрическа мрежа на 220VL.


Порция съботно настроение:

Не технологично, а кухненско роботче - тостер, повече радост за малките, отколкото истински полезно. Може да преречете филийки, но почистването му не изглежда от най-лесните неща на този свят. Поне ми се струва, че ще отнеме доста време. Но пък има чудната форма на кученце - вярно другарче, което няма и да докосне закуската ви.

                                               Странни форми за флашки - подходящи за протестиращи-еколози и всички, носещи бунтарски дух в гърдите си. Толкова технологични джаджи за изразяване на гражданска и лична позиция от всякакво естество. Намерете тази форма, която ви изразява най-добре и пасва на вашите убеждения.

                                  


Днес бих се чувствал далеч от София и всички прашни улици. Иска ми се да мога да зарежа всичко -   ремонти,  телевизори, печки, климатици, повредени перални и да намеря кратка утеха сред някое спокойно кътче на другия край на света - колкото по-тайно, толкова по-добре. 


                

Тук също бих се чувствал перфектно - няма телевизори, а такива за ремонт - още по-малко! Прекрасни местенца на Земята - планета толкова гостоприемна спрямо собствените си унищожители. Чувствам се малко неловко пред толкова красиви кътчета.


                         


Все пак ще тръгвам - ремонтите и поправките на телевизори ми помагат да плащам интернет таксата, и понеже най-вероятно на живо няма да посетя много местенца, не само тези, то поне да им се радвам виртуално!


Хубав и спокоен ден, приятели, а Майсторът хваща чантичката с технически приспособления и заминава по задачи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)