вторник, 1 октомври 2013 г.

Готическо небе над Витоша, есента все още плахо приближава, а в деня на майстора ме очакват две перални и един телевизор за ремонт (Бонус - хитринка за премахване на неприятната миризма от диспозер, какъвто поправих вчера)

Есента пристъпва, вече не така  плахо, като момиче от провинцията, което идва само за пръв път в големия град, оглежда се с надежда да види позната физиономия, но покрай нея профучават единствено луксозни коли, шумни трамваи и тълпи начумерени хора. Идва новият годишен сезон и се усеща и по захладнелите утрини, чаршафът, с който покриваме спящите си тела призори, се оказва недостатъчен. Пощипва ни лек хлад по ходилата, които стърчат голи изпод чаршафа с десен на делфини на син морски фон. Все още искаме лято. Дори пухкавелката, вчера сутринта се намърда на леглото и долепи гръбче до моето, почувствала лекия студ на септемврийската заран. Хитро коте е, винаги знае как да се грижи за себе си – нейните интереси са първостепенни.

Тази сутрин Витоша е обвита в тайнствени мъгли – гледката би била почти готическа, ако бетонният комплекс пред нея не разваляше внушението, породено от мрачното мъгливо небе. Един стар шотландски замък би пасвал идеално на планинатата, забулена в тъмни облаци. Предстои дъжд, усеща се не само по надвисналото небе, но и по болежките по ставите тук-там по тялото, а за това ремонт не се предвижда.

Днес отново имам поръчки за ремонт на перални и довършвам една поправка – телевизор, чиято платка съм взел за домашно – трябва да се диагностицира повредата и ще се наложи смяна най-вероятно на някой кондензатор.

Предните дни имах интересни ремонти – възстанових изгорели писти на платка от абсорбатор, поправих мелница (мелачка) за битови отпадъци, позната още като диспозер – оказало се, че няколко сервиза и майстори отказали ремонт. След успешната намеса от моя страна, споделям това в блога си, бих се радвал да съм от полза за някой, търсещ майстор за ремонт на електрически диспозери.

Преди да приключа - един съвет за премахване на непрятната миризма, която може да се отделя от диспозера – лимон, нарязан на едри парчета и кубчета лед се изсипват в мивката, пуска се студената вода, включвате мелачката за битови отпадъци и се радвате на свеж аромат и почистена машинка. Лимонът има много добри почистващи и премахващи лошата миризма свойства, това е всеизвестен факт. В моя хладилник винаги има половин лимон, който абсорбира неприятните миризми или поне не позволява на различните такива да се смесват. Лесно е, опитайте, ако още не сте.

Мрачно небе или дъжд – време е да тръгвам за ремонта на първата пералня, но с онова вечно лятно пламъче в душата , което ще ме сгрява през мрачни дни като днешния.


Пожелавам усмихнат вторник, а  начумереното дъждовно небе - не забелязвайте! Носете дъгата пъстроцветна като шал, който ви обгръща и стопля! 



За контакти:
Тел. 0898 371028


Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, диспозери (мелачки за битови отпадъци), печки, фурни, микровълнови, абсорбатори и др. битова техника по домовете без почивен ден.

2 коментара:

  1. Постингът ми харесва особено и най-вече със страхотния стил! Поздрави, майсторе! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Успех с ремонта на телевизори, перални, мелачки, фурни и друга техника, майсторе! :) Наташа

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)