понеделник, 7 октомври 2013 г.

Древна Гърция през погледа на сервизния майстор – мой пейзаж и стара литография, която може да поръчате



Представям снимково моя картина, която представлява художествен пейзаж на Гърция. Рисувал съм я е с акрилни бои и смесена техника върху платно, залепено към дървена основа преди около две години


Харесвам старите албуми с гравюри от 16 до 19 век, които стимулират въображението и поразяват с майсторското изпълнение на старите художници.  Особено харесвам творбите на Пиранези и Луиджи Канина, защото смесват реалността с измислени сюжети и архитектурни елементи от древни постройки – това опитах да пресъздам в моята интерпретация на древна Гърция – малко фюзън, малко фентъзи, много въображение и любов към това мое хоби – изкуството. Отделям прилична част от свободното си време (когато все пак го имам!) върху албума на Пиранези. 


В моята картина съм вплел руините на древен елински храм, такъв, какъвто е бил през 18 век, според запазени източници и съвременен гръцки пейзаж – ярък, свеж, изпълнен с живот, контрастиращ на величествената древна сграда, изградена от студен камък


Обичам контрастите – красивото има грозно за антипод, как ще оценим доброто, ако го няма злото, кадърният майстор техник  от неспособния мошеник, който оставя разглобен уред, напр. пералня, прибира пари и с обещанието, че ще се върне, си тръгва и повече собственикът на повредената перална машина не чува за него. Понякога попадам на хора, пострадали точно от такива некоректни менте майстори, импотентни да направят свой уникален сайт или блог или да извършат необходимия ремонт. Вчера отново имах подобен случай.


Обратно към моят акрилен пейзаж.


Направил съм частична реконструкция на древния храм, от който в настоящия момент са останали единствено няколко камъка и парчета от колоните. Това беше възможно благодарение на превъзходната гравюра на Луиджи Канина от 18 век и моето виждане за фюжън между древно и модерно, като щедро съм поръсвал специфичната подправка, наречена въображение и точността на ръката ми. 


 Ето и отделните етапи от изработката на картината:












Финални щрихи, леки поправки и корекции, и ето пейзажчето в пълен блясък пред вас:

 
Древна Гърция, пресъздадена от моето въображение и четка



Преди да тръгна към поредната пералня за ремонт през днешния ден, ще покажа и една стара литография на древен Рим, копие от която може да поръчате с формат А4, както и други, които съм представил тук (вижте тук, тук, тук или тук), а може и нещо друго от огромната ми колекция. (Ще бъдат отпечатани на принтер L355 Epson с качествени оригинални мастила). 





Да припомня само, че литографията е метод за печатане върху гладка повърхност. По този начин могат да се отпечатват не само рисунки (цветни или  черно-бели), графики,  но също така и текст.



Публикация за древна Гърция няма да се размине без цитат от някой техен философ, избрал съм един от Софокъл в мой превод от английски език (древногръцки не владея):


* Успехите зависят от положените усилия. Софокъл




Усилията си през остатъка от деня ще насоча към пералните и техния ремонт и привечер – сервиз на LED телевизор. 




Уникален, слънчев, позитивно-ведър октомврийски понеделник и успешна седмица – това е посланието-пожелание от майстора на ремонтите на перални, телевизори и печки.



Изкуството да бъдеш професионалист!



За добрия майстор почивен ден няма!





Важно: Не работя с посредници, не изпращам никого от свое име, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите  съобщение/коментар тук.



 

За контакти: Тел. 0898 371028



Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.



3 коментара:

  1. Запечатал си създаването на един пейзаж, много красив!

    А за менте майсторите - моя съседка си пати от подобна история преди нколко месеца... Схемата си я описал точно.

    Хубава седмица и на теб, майсторе и успешни ремонти! Жана Петрова

    ОтговорИзтриване


  2. Поздрави за постинга и правилните ти наблюдения и мнение!

    Красив пейзаж и интересна гледна точка!

    Колко ли некадърен трябва да е някой, за да копира чужди статии, а да не говорим, че не вдява нищичко и от SEO! То е ясно - не можеш да пишеш, плати на някого да ти направи такива точно и само за теби ще имаш уникални статии! Хора разни, нека ти правят оптимизация... :-РРР



    Хубава вечер, майсторе! Да са ти леки ремонтите утре - перални, телевизори и all the rest! :-) Stan

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, че харесвате скромните ми опити на художник в изкуството. Скоро ще ви изненадам с друга моя картина - морски пейзаж. :)


    Благодаря за споделените мнения и коментари, приятели!

    За съжаление покрай ремонтите нямам много време да отговарям винаги или по отделно на всеки, надявам се ще ми простите! Но пък винаги чета коментарите ви с онова мило чувство, с което пишете! Хубава вечер и спокоен уикенд! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)