петък, 4 октомври 2013 г.

Снимки към небето над Витоша, цитат на Гор Видал и пожелание от майстора на ремонтите на перални и телевизори за топло-уютен уикендРеших да добавя няколко мои снимки към небето над Витоша като илюстрация   към предходната публикация.


Готическо небе над Витоша


Не бих искал да правя корекции и поправки към нея и да ги адвам (както стана фешън да се изразяваме след повсеместното настъпление на Фейса в реала и виртуала!), затова пускам снимките в отделен постинг. 

Правил съм ги от терасата и мисля, че улових онзи готическо-мистериозен вид, който софийската планина добива в мрачно-мъгливи дни. Харесвам това, ако оставам у дома, което не ми се случва твърде често. В студени и влажни дни, обикаляйки столицата от адрес на адрес, с тежката чанта на майстор, който ремонтира перални и извършва сервизни услуги на телевизори, съдомиялни, печки, фурни, мелачки за битови отпадъци, няма да изреждам всички електроуреди които се налага да поправям в ежедневието си на работещ човек, просто се оказва mission impossible. 

Предлагам допълнително към публикацията  мисъл на Гор Видал (3.10.1925 – 31.07.2012) в мой превод/интерпретация от английски език. Други негови идеи може да прочетете тук, ако този американски писател ви харесва.


* Страданието на образования човек се поражда от знанието му за смъртта. Добрият творец, като истински мъдрец, се обръща към живота и обогатява със собствените си проникновения човешките дела и мисли. Създаването на произведение на изкуството, подобно на любовния акт, е нашето мъничко да в центъра на едно огромно не.


Коментари към нея да правя би било прекалено излишно, достатъчно красноречиво внушава многопластови идеи сама по себе си.

 Времето и днес ме притиска неумолимо като училищен хулиган ученик от по-долните класове в празен коридор, блъсва ме с настойчивостта на уговорени от по-рано  посещения за ремонт  на пералня и сервиз на телевизор, плюс още нещо, толкова дребно, че не заслужава да го споменавам в списъка със задачите. Отделно ми се усмихват с розови устнички и ми намигат синеоки домошарски задължения, та не ми остава друго освен да пожелая хубав петък спокоен уикенд, който да изкарате  с близки и приятели в топла и уютна атмосфера, както и да напомня, че това, което ни прави различни и ни помага да изпъкваме в тълпата от себеподобни, е именно уникалността на всеки от нас. 

Успехът идва главно при новаторите, а копията доказват единствено крещящата си неспособност и некадърност да измислят и сътворят нещо лично свое, което да представят пред обществото. 

Открадната публикация или лого (вие се знаете кои сте, нали!)  ви прави жалки не само в моите очи. 

Имитациите са евтини копия (като просташки лъскав тоалет на изгряваща чалга певачка, напъваща се да впечатли опиянената публика), които са изградени на пясъчни основи. :)  


Бъдете уникални, единствени, незаменими! Обичайте и бъдете обичани! Изкуството да бъдеш професионалист!

За контакти:
Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

1 коментар:

  1. Много смислен и съдържателен постинг, майсторе! Дълбоки мисли и проникновения, заигравка със сленга, а за ментетата съм съгласна - некадърни и жалки са!

    На теб - хубав уикенд и леки ремонти! Успех и с пералните, и с телевизорите! Наташа

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)