понеделник, 22 септември 2014 г.

Причини за запушени маркучи и неприятна миризма при пералните, професионален ремонт на телевизори, печки и друга битова техника по домовете

Съвсем улисан в ремонти на различни електроуреди, не усетих как почивните дни приключиха и започна новата  седмица. Денят на Независимостта бе с тежък работен график за мен като майстор по ремонтите - три перални и микровълнова, а телевизор, който се размина със смяна на бушон, бе за десерт. 

майстор за ремонт


През изминалите дни през ръцете ми преминаха още перални машини, сушилня в заведение в другия край на София, печка с изгорял ключ и неработещ терморегулатор, друга с изгорял реотан, няколко телевизора с различни повреди, диспозер, чийто мотор се бе преселил в отвъдното, както и по-дребни поправки на ютии,  прахосмукачки, сешоар. 

Днес ще припомня съвсем бързичко един факт, който е толкова елементарен, че го пренебрегваме съвсем неоснователно. Добре е да внимавате с количеството прах за пране, което поставяте в чекмеджето на пералнята. Единият проблем е свързан с неприятната миризма, която пералните издават след приключване на работния цикъл. Вторaта възможна неприятност е по-сериознаводи до запушване на маркучите или подаващите механизми за детергента (праха за пране) към барабана на пералната машина. С това се сблъсках тези дни. На пръв поглед безобидна причина води до намеса на техник и ремонт по пералнята.
 
Неприятна миризма при пералните
Неприятна миризма при пералнитеПричини за запушени маркучи и неприятна миризма при пералните
Как се почиства чекмедженцето за препарати на перална машина – извадете го и го напълнете с вода, в която се разтворили сода бикарбонат или оцет. Нека постои около 2 часа. Изплакнете обилно, ако е необходимо – изтъркайте преди това добре с домакинска гъба. 

А маркучите на пералня може да прочистите като пуснете на кратка програма и добавите бял оцет, сода или белина. Това ще помогне и за премахване на неприятната миризма. 

Това са достъпни, евтини и безболезнени методи за почистване. неприятна миризма при пералните


Причини за запушени маркучи и неприятна миризма при пералните


Американски производители на перални машини твърдят, че пералните с предно зареждане са по-добри и изпират по-добре дрехите, отколкото тези с горно зареждане. Това в случай, че се колебаете каква перална машина да закупите. Още малко по темата, ако Ви вълнува в момента. 

Майсторът и утре го очакват нови ремонти на повредена битова техника, очакват го срещи с поредна порция дефектирали перални и печки, микровълнови и телевизори. 


==
ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ОПИТ, КОРЕКТНОСТ. 
ТРЯБВА ВИ МАЙСТОР, ПОЛУЧАВАТЕ ИНЖЕНЕР.

Изкуството да бъдеш професионалист!


За добрия майстор почивен ден няма.

Заповядайте в нашите блогове и сайт за повече информация, ремонти и статии. 


Ремонт lxpress и инж. Станев – качествен ремонт и коректен майстор!

При необходимост от коректен майстор техник с инженерно образование, стаж и дългогодишен опит в областта на електрониката и електротехниката за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), обадете се на този телефонен номер: 0898 371028

ремонт на врътки на ключове на печки


На посочения телефонен номер може да запазите и поръчате удобен за вас ден и час за посещение за диагностика и сервиз на различни електроуреди за дома, съобразени със сервизния график на инж. Станев. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които могат да бъдат доставени на майстора за поправка на място по предварителна уговорка.


телевизионен техник


Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението – възможни часове за ремонт извън работните.


Инж. Галин Станев

За контакти: Тел. 0898 371028

Качествен сервиз на телевизори, перални машини (блокирал люк/развалена ключалка, смяна на маншон или ремък, запушени филтри/помпи), съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, стъклокерамични плотове, фурни, микровълнови, бойлери, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете в София без почивен ден.


1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)