неделя, 13 юли 2014 г.

Повреди и ремонти при пералните машини от професионалната практика на софийски майстор на битова техника по домовете

Тези от вас, които посещават  периодично блоговете и сайта са забелязали навярно, че често разказвам за ремонти, които извършвам като майстор на битова техника в София. Най-често  са сервизни услуги, свързани с перални машини и проблеми с филтри, помпи, блокирали люкове/развалени ключалки, смяна на маншон/уплътнител или ремък, повредена електроника, възстановяване на изгорели писти по платки, некачествени студени спойки, ремонти всякакви по различни марки и модели телевизори (плазми, CRT, LED, LCD), печки, микровълнови, фурни, диспозери (известни още като мелници за битови отпадъци)… Какво ли не е минало за ремонт през отрудените ми ръце в живота! Професионален опит, натрупан за няколко десетилетия – мога да описвам ремонти на каква ли не техника до безкрайност.

Филтър на перална машина (прочетете повече тук)

Днешната публикация посвещавам на по-неспецифична повреда на перална машина.

Ремонт на перални по домовете в София


Това се случи   по време на рутинен ремонт. Потърси ме собственик на пералня с обяснението, че нещо станало изведнъж с електроуреда,  започнала да тресе, а после изключила сама. Посетих на място, за да диагностицирам повредата. Клиентът разказа, че поставили доста дрехи за пране  и първоначално помислили, че я претоварили, защото започнала да вибрира много силно и да тресе. Пералнята беше Whirlpool с горно зареждане, т.е. отварят се страничните капаци. Отворих страничния капак и видях следното – едната противотежест бе паднала долу в основата на пералнята и стоеше подпряна на електромотора. С много напъни и усилия успях да я измъкна покрай барабана. Оказа се, че се е скъсала заедно с държачите й към корпуса.

В случая, за съжаление на собствениците, се налагаше смяна на корпуса с нов, чието намиране обаче се оказва мисия невъзможна.



Напомняне от майстора на ремонтите на битова техника по домовете – не препълвайте пералнята до дупка, ако желаете да я използвате по-дълго време.






===

Ремонт на битова техника без почивен ден



Изкуството да бъдеш професионалист!

Когато другите почиват, аз ремонтирам. И то качествено!

За добрия майстор почивен ден няма!





Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с инженерно образование, стаж и дългогодишен опит в областта на електрониката и електротехниката за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате удобен за вас ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди (черна и бяла техника, електроника) за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които могат да бъдат доставени на майстора за поправка на място по предварителна уговорка.

Смяна на ремък на перални (виж повече тук)

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни посещения в дни и часове извън работните.




Ремонт lxpress означава качествено обслужване и коректно отношение.

За повече информация интересни статии заповядайте в сайта и блоговете ни. 





Инж. Галин Станев

За контакти: Тел. 0898 371028

Качествен професионален сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, стъклокерамични плотове, фурни, микровълнови,  прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете в София без почивен ден.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)