неделя, 2 февруари 2014 г.

Даже в неделния следобед майсторът ще ремонтира микровълнова с екран, ако се наложи, стига да е някъде из София


Почти на всеки човек се е случвало да стои другия край на стаята, а храната да се затопля във включената микровълнова фурна. Трудно е да се наблюдава какво става вътре и кога точно да изключите този кухненски електроуред, за да консумирате храничката според вкуса си. От няколко метра или съседно помещение няма как да се прецени доколко обядът или вечерята са се затоплили. Понякога и таймерът не е гаранция – може да зависи от количеството, съда, самата храна.

Неотдавна попаднах на причудлива технологична идея, разработена с едничката цел да спаси човечеството от дребното неудобство да се разходи от телевизора до микровълновата и да спести две-три крачки, за да провери лично дали храната се е затоплила до желаните градуси.

Двама дизайнери от азиатски произход създават Proinjector – комбинация между микровълнова печка и проектор, която позволява да видите какво се случва в микровълновата печка от другия край на стаята.И тази техническа новост в кухнята бих ремонтирал майсторски, стига да се наложи.

Според тях, този технически уред-хибрид намалява рисковете от вредното излагане на микровълнова радиация особено за по-възрастните, бременните и малките деца.

А може и да е просто удобство за мързеливите крачета (или други части от човешкото тяло, които обичат да се разполагат в креслото или на мекото диванче пред телевизора с дистанционно или чаша топло чайче в ръка, то е by default).

Отколешна тайна е, че мързелът е мощен стимулатор на прогреса – в този смисъл дали не е по-добре да се вгради безжична камерка в микровълновата или в обикновената готварска фурна и да проверявате степента на готовност на храната чрез смартфона си. Малки глезотийки, които водят до появата на нови електроуреди за дома.

Съвсем различно  би било настроението, ако се впрегнат техническите постижения за едното удобство (wi-fi, интернет, мобилни комуникации) в услуга на  домашния уют и мързел – докато гледате поредните напъни на някой самовлюбен талант, опитващ се да впечатли родата с постижението да не изпее правилно нито една нота, а вие да хвърляте по някой разсеян поглед на мобилката и да следите доколко картофките са се препекли и дали баницата с късмети вече се е опекла.
Хубав и дано не много студен  февруарски следобед на всички,  за мен остават ремонтите на  телевизор, печка и пералня за  в три различни квартала  на София. Оптимистично се надявам  на не прекалено заснежени тротоари и не съвсем студени автобуси и трамваи. Не е лесно да си майстор, който предлага сервиз на битова техника по домовете без почивен ден. 

===

Изкуството да бъдеш професионалист!

За добрия майстор почивен ден няма!

Технологично време за реакция – от 2 до 4 часа според графика с ремонти на майстора и отдалечеността на квартала.

Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с дългогодишен опит за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028. На него може да запазите и поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които се доставят на майстора за поправка на място.

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и др. се ползват с предимство при посещението.

За контакти: Тел. 0898 371028

Качествен сервиз на телевизори, перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, фурни, микровълнови, бойлери, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете без почивен ден.
1 коментар:

  1. Благодаря, майсторе, за бързата реакция и ремонта на пералнята! К. Димитрова

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)