сряда, 6 ноември 2013 г.

Майстор за спешен ремонт на готварска печка спасява от глад и студ

Наскоро ми се наложи да отида на  посещение за извършване на сервиз на готварска печка заради  оплакване, че дава накъсо и бушоните на апартамента гърмели при включване на печката.

Взех си чантата с майсторските инструменти, прекосих половин София, започвайки пътешествието си до печката от крайния квартал първо полюшквайки се на гърба  трамвай, а после в софийските подземия се качих на най-дълго строеното метро в света (ако не са ни изпреварили някои по-бедни и по-бавни пишман колеги по съдба).

Собственикът обясни на място, че проблемът на печката бил във входната (клемната) кутия. Преди да извърша съответния ремонт на печката се наложи кратко диагностициране на повредата.  При диагностиката се установи, че клемната кутия се беше стопила. От клемната кутия влиза напрежението и се разпределя към управляващите ключове.

Ремонт за Вашата печка без почивен ден


Действията на майстора техник  включваха следното - елиминирах  кутията, откачих кабелите и направих  нов клеморед. Като финална процедура, с която приключих ремонта - закрепих новонаправения клеморед към старата кутия и включих  печката.

Успешен ремонт! Собствениците бяха доволни, че ремонтът не се проточи във времето и не се наложи закупуване на нови части, които излишно да оскъпят ремонта. Да добавя и нотка драматизъм в изложението – вече можеха да сготвят и нахранят децата си, а и не беше нужно да стоят без електричество – действия, които са толкова елементарни, че ги приемаме за даденост и by default, осъзнаваме, че ни липсват в момента, когато ги загубим.  Похвалата и усмивките на хората, чиято готварска печка поправих, ме съпровождаха до следващия адрес, където се налагаше ремонт на пералня – ремъкът се беше откачил. Но за това – друг път.

Като техническа препоръка  ще изразя следното мнение - ако не сте голям специалист в областта на електротехниката, най-добре е да не опитвате да ремонтирате сами подобни повреди при готварските печки (фурни) – възможно е да объркате свързването на изводите и да се пусне фаза по корпуса на печката и да ви удари ток.


Ние, майсторите, сме точно за това!



С пожелание за щастлив петък, последван от още по-щедри на добро почивни дни! Ако търсите повод за празнуване – не забравяйте, че днес е точно петък, ден на майстора!



Изкуството да бъдеш професионалист!


За добрия майстор почивен ден няма!



Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.




За контакти: Тел. 0898 371028


Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и друга битова техника по домовете без почивен ден.



1 коментар:

  1. Благодаря от името на цялото семейство за отделеното време и ремонта на телевизора!

    Най-възпитания, сръчен, коректен, възпитан майстор-инженер на когото някога сме случвали!

    Силно препоръчвам да използвате услугите на инж. Станев за извършване на сервиз на телевизори и друга битова техника!

    Гери, Борово, бл.8

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)