четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Моя икона с дърворезба за Деня на християнското семейство

За Деня на християнското семейство според народния календар, или Въведение Богородично, който българската църква отбелязва на 21 ноември,  съм подбрал да ви покажа една икона, която съм рисувал преди около 4-5 години.

Тази икона е рисувана с акрилни върху дъска от дъб с размери 16 х 6 см. Обикновеният дъб е дълговечен дървесен вид и отделни индивиди живеят повече от 1000 години. Символиката е повече от ясна – устоите на вярата са вековни и здрави, а ролята на семейството се издига на сакрално ниво, където се полагат и изграждат основите на характера, знанията за света, за земното и божественото начало.




Дърворезбата е с елементарни, семпли мотиви. Дъбът е средно твърдо дърво и позволява да се прави дърворезба с по-семпли и изчистени елементи. Използването на дърворезба наложи основата за рисуване да бъде ограничена до контурите на иконата – няма фон. Ореолът на фигурите е от златно фолио, кръстът на дърворезбата също е позлатен.





Кликнете върху изображенията за по-добра видимост. 

Ще добавя, че изографисването на икона изисква чисти помисли, смиреност на душата и вяра в доброто, освен точна ръка на майстор и мъничко талант.

С тази своя икона ви пожелавам здраве и щастие в семейството.

====

Изкуството да бъдеш професионалист!


За добрия майстор почивен ден няма!



Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.

Ако се нуждаете от майстор за ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), запомнете този телефонен номер: 0898 371028, на него може да поръчате ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома.

Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел и др. се ползват с предимство при посещението.


За контакти: Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

4 коментара:

  1. Иконата е много хубава! Голям си, майсторе! Жана Петрова

    ОтговорИзтриване
  2. Майсторска икона! Здраве и щастие и на твоето семейство, Галине! Наташа

    ОтговорИзтриване
  3. Иконата се е получила прекрасна! Браво!!!

    Майстор, който не само ремонтира перални, но и разбира от изкусво и рисува икони! Уникална комбинация! Стоянка

    ОтговорИзтриване
  4. Кики
    --------

    Иконата е фантастична! Наистина ли си самоук художник? Дърворезбата също е майсторски направена!

    Респект! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)