неделя, 1 септември 2013 г.

Неделната дъга на хаоса в майстора на ремонтите на перални, телевизори и фурни

Да се порадвам на неделното утро у дома – не успях. Най-напред  котето реши, че явно спим повече, отколкото други сутрини и реши да поспортува върху нас. Дълъг скок от място на 4-5 килограмово коте – старт от възглавницата и тупване върху краката.  Нашите. Следва обръщане на мустакатата муцунка да провери дали сме отворили очи в следствие на хитрия замисъл на малкото котешко мозъче да съкрати неделното излежаване. Свикнала е сутрин по-рано да се събуждам. Има храничка в кухнята, но отказва да се храни, ако не сме там. Глезла. Постигна целта си.
Докато правех кафе, тайничко се надявах днес да ми се разминат ремонтите. Явно с мисъл предизвиках съдбата. После иди, че не вярвай в силата на мисълта. А може би провидението просто ме разбра неправилно. Изпратил съм погрешно послание с погрешен код и объркан получател. Пералня плаче за ремонт. Оправям чантата с инструменти под зоркия поглед на пухкавата писана, отпивам от кафето и излизам на балкона за серия бързи дръпвания от сутрешната цигара. Оставам там точно толкова, колкото време е необходимо на микровълновата (същата, която поправих наскоро) да подгрее каничката с вода за чай на съпругата ми. Потапям двете пакетчета зелен чай, а конците с хартиени етикетчета с надпис Zen Tea се спускат като спасителни въжета от кораб от външната страна на стъкления съд. Спасителни въжета за неделното ми настроение – две – едното за пералнята, а другото за телевизора, поръчка, която приемам ей-така като на шега  в кратката пауза между две глътки все още топло кафе.
Обувайки се в коридора, ставам неволен свидетел на бързите прибягвания на котенцето от кухнята към стаята и чувам тежкото придвижване на прахосмукачката в същата посока. Много се страхува от този бръмчащ електроуред, горкото. А заради пухчетата, които оставя след себе си като глухарчета, осеяли лятна  поляна, прахосмучим поне веднъж дневно. Да, неделно подготвяне на съпругата ми за нейните ученици, които преодоляват системно тънкостите на английския език.
Неделя – ден като всички останали, няма как да дезертираш от задълженията, не мога да отложа или откажа ремонт на битова техника, има хора, за които посещения от майстор са възможни само в почивните дни, а и винаги има нещо спешно, което се появява в последния момент – някой телевизор се поврежда, пералня спира да работи насред прането, прогарят реотани в печката
Сервиз на част от тези кинескопни, LCD, LED, плазмени телевизори, модерни или по-старички перални, смяната на нагревателите на фурна, за да не остане семейството с 3 деца гладно, ще направя майсторски аз.
Но късния следобед със сигурност ще бъде уютен, домашен, неделен – няколкото часа, които ще остават до преди сън, ще дават зелена светлина на желанието да сме заедно по един небрежно-неделен начин, току преди старта на поредната нова седмица и месец. 
 Нека не забравяме, че ”Живеем в дъгата на хаоса”. Пол Сезан.
river-at-the-bridge-of-the-three-sources-1906_jpg!Blog
Пол Сезан
(River At The Bridge Of The Three Sources 1906)
(Кликнете върху изображението за по-добър изглед.)
С тази картина на Сезан ви пожелавам прекрасен  първи септемврийски следобед!

За контакти:
Тел. 0898 371028
Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.
===========================================
A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc.
Valid for Sofia
Contact person: Galin Stanev, MSc
Phone: 0898 371028
Or
Use the site contact form



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)