петък, 27 септември 2013 г.

10 бързи техники да се променим към по-добро и да ремонтираме някои свои качества без да се превръщаме в досадници



Всички искаме да бъдем харесвани. Това е неизбежно, вътрешно желание, виреещо в нас от най-ранно детство. Лесно ли е да се постигне това? 


Някои психолози твърдят, че добрият, лъчезарен  характер има по-голямо значение от привлектелната външност. Колко от вас са съгласни с това твърдение? 


Смята се, че 85% от успеха и щастието идват като резултат на умението да общуваме с околните, което не е никак малко. Всъщност, точно характерът  може да привлече или отблъсне хората от нас. И ако външността зависи от други (външни) фактори като гени, финанси, то всеки може сам да се постарае да промени личностните си качества в желаната посока. Една положителна промяна не би останала незабелязана от околните и може да се превърне в генератор на бъдещи успешни връзки и контакти, растеж в кариерата или просто по-добра комуникация с близки, колеги, приятели. 


Ето няколко лесни техники за постигане на това, като усилията, които трябва да положите, за да ремонтирате някои свои черти, не са толкова невъзможни за постигане:


* Станете по-добър слушател като начало – внимателно изслушвайте събеседника си, накарайте го да се почувства важен, не забравяйте да го гледате в очите по време на разговора (това поражда доверие).


* Четете повече и разширявайте общата си култура – така ще бъдете по-интересен събеседник за останалите, ще можете да споделяте мнение по обширен кръг от теми, които вълнуват останалите.


* Научете се да водите добре разговорите – това е свързано с предходното умение. След като има за какво да говорите, научете се как да го поднесете. Невъзможно е да се знае всичко, така че не е лоша идея от време на време да научаваме по нещо и от другите. 


* Имайте свое мнение – няма нищо по-досадно и скучно от някого, който няма свое мнение по определена тема. Доникъде няма да стигнете, ако разговора няма около какво да се върти и развива. А и щом вашето мнение е по-различно от това на останалите – се явявате доста интересна личност за общуване, освен ако не звучите прекалено наставнически, разбира се. Не забравяйте да толерирате мнението и на останалите. 


* Запознавайте се с нови хора – нека са по-различни от вас самите. Не само ще научите нови неща, но и разширява хоризонта ви. Нови хора обикновено се срещат на нови места. Излезте извън рутината, разчупете кръга на ежедневните си контакти. С днешните технологии комуникацията с повече хора е лесна като детска игра. 

 
Контакти


* Бъдете себе си – хората са уникални,  затова заложете именно на уникалността. Нищо не отблъсква другите от жалките опити да се представите за такъв, какъвто всъщност не сте. Не имитирайте поведението на други хора. Имитаторската същност лъсва бързо, а лъжата не се прощава лесно. Който не би ви харесал за това, което наистина сте, защо пък трябва да ви лайкне за поведение, което симулирате?!


* Бъдете позитивно настроен – никой не иска хленчещи и мрънкащи досадници край себе си, които нямат нищо хубаво за споделяне. Превърнете се в лъчезарен и усмихнат събеседник, желан във всяка компания. Усмихнат, не нахилен или с фалшива гримаса, лепната изкуствено на фасадата. 


* Бъдете забавен и се шегувайте със ситуациите – щом успявате да разведрявате мрачни и тягостни атмосфери, хората ще се радват на вашето присъствие. Не забравяйте добрия тон, границите, които не бива да прекрачвате и мярката, която няма да ви позволи да се превърнете в клоун.


* Изразявайте подкрепа за околните – това е особено ценно качество. Всички обичат  наоколо да има човек, който да ги изслуша и разбере. Не натрапвайте излишно помощта си. 


* Бъдете откровен и спазвайте думата си – ще ви донесе уважение, благодарност и ще бъдете добре приет навсякъде. Увaжавайте другите, но не забравяйте и самоуважението.


Ние притежаваме възможността да моделираме и ремонтираме личностните си характеристики и когато постигнем целите в тази насока, ще направим не само околните, но и сeбе си по-щастливи. А това стои в основата на човешкия живот.








Лъчезарен септемврийски ден от един усмихнат майстор на ремонтите на битова техника по домовете. 







За контакти:

Тел. 0898 371028


Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.


===========================================


A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc. 


Valid for Sofia


Contact person: Galin Stanev, MSc


Phone: 0898 371028


Or 


Use the site contact form


3 коментара:

  1. Много интересна статия, а и самият блог има богат избор от публикации. Благодаря за извършения ремонт на пералнята майсторе! Ще те препоръчам на приятели и съседи. Владислав/Манастирски ливади

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, майсторе! Ценни съвети с добра мотивация!

    Не съм се отбивала известно време, закъсах малко здравословно,та ме ремонтираха, но махнах гипса вече... Извини ме, ако те натоварвам излишно с мои проблеми. ;)

    Хубава вечер и леки ремонти утре! Да поправиш всички перални и телевизори! Аз също очаквам морската ти картина с интерес! Поздрави у дома!

    Жана Петрова

    ОтговорИзтриване
  3. dandelion77


    Успешни ремонти и положителни емоции и от мен, майсторе!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)