събота, 20 юли 2013 г.

Десет правила за успех в начинанията и животаСпоред  психолози има десет отличителни черти, които преуспелите хора от различни социални прослойки притежават и щом тези качества се комбинират, мечтите могат да се превърнат в реалност.


Следва кратко обобщение на по-важните от тези характерни особености.

* Начинът, по който мислите, е много важен – отношението към живота определя как самият той ще ви третира. 94% от участвалите в проучването отдават успеха на начина на мислене повече, отколкото на всеки друг фактор. Този пример показва, че ако желаете да успеете в живота, то добрите мисли и позитивният подход са от голямо значение за целта. 

* Определете какви са истинските ви мечти и цели. Поставените цели са от изключително значение във всеки аспект от живота, защото именно те изграждат пътя към успеха. Когато ги определим, ние всъщност определяме към какво се стремим и какво искаме. По този начин ги превръщаме в пътепоказател към заветната посока. Когато липсва цел, ние всъщност позволяваме на другите да определят степента на развитието ни. 

* Действайте – всички може да градим големи планове, да имаме цели и стратегии под ръка, които да водят до постигането на успех на теория, но ако не се предприемат конкретни  действия, тясно е, че нищо няма да се получи. Да вземете бързи мерки и да се реагира адекватно е трудно, но без тях целите са просто самозалъгване и напразни химери. Не е нужно да си съвършен, за да успееш. Ако методите ти се провалят, пробвай нещо ново. Все ще успееш някъде и някога. 

* Никога не спирайте да учите – в този силно конкурентен свят, където производството е движещият фактор на пазар и икономика, образованието играе решаваща роля по нелекия път към успеха и със сигурност би ви отличило сред останалите от тълпата амбицирани хора. Запишете някой курс, четете книги, изкарайте квалификационен курс и придобийте нови умения. Най-малкото – малко гимнастика за мозъка. 

* Постоянствайте и работете много, никога не се предавайте по средата на задача или цел. Успехът се основава на вашата способност да се включите в играта и след като сте се издънили. От вашето отношение към нещата зависи дали провалът ще се превърне във възможност за развитие или обратното - огромна пречка за това.

* Стремете  се да анализирате подробностите и грешките – непрекъснато преценяйте ситуациите и действията си, за да определите, в кои точно области се нуждаете от подобрение; учете се от грешките си и мислете как да подобрите себе си и ситуацията, в която сте.

* Ценете времето си – то е най-ценният актив, който притежавате и вие сте единствените, които могат да решат как и къде да го инвестирате. Докато не започнете истински да цените времето си, нищо няма да се получи. Непрестанно си задавайте въпроса доколко задачите от дневната ви програма имат значение за живота ви и дали си струва да се тревожите за излишни проблеми.

* Не се страхувайте да бъдете новатор, бъдете различен. Развийте талантите и уменията, които притежавате и не обръщайте внимание на хорските приказки, защото вие знаете своите предимства и недостатъци най-добре.. Мобилизирайте силите си на макс, защото да бъдете част от стадото е сигурен признак за посредственост. Бил Гейтс и Марк Зукърбърг са велики иноватори и следват своите инстинкти и собствени идеи.

По този повод един цитат на Бил Гейтс:

Успехът е лош учител. Заблуждава умните, че не могат да се провалят (Превод от английски език и интерпретация мои)
Success is a lousy teacher. It seduces smart people into thinking they can't lose.
Bill Gates (Quotes)

* Успешно комуникирайте с хората – именно едни хора правят други хора преуспели. Така е устроен света без значение дали ни харесва или не. Никой не може да съществува самостоятелно, а и всичко, което знаем, сме го научили от други себеподобни, съзнателно или не. Отделеното от вас време да разберете и мотивирате останалите, дава отлични резултати и като награда получавате изградена стабилна социална мрежа от приятели и познати.

* Бъдете честни и нека на вас може да се разчита, поемайте отговорности. В противен случай, никой няма да ви гласува доверие. Честността и надеждността са много важни качества, които биха помогнали да постигнете целите си и освен това изграждат репутацията ви. Правете всичко в името на постигане на своите цели и то по най-добрия начин, на който сте способни. Нека в края на деня усетите, че сте се раздали до последно. Ако действате искрено и намеренията ви са чисти, а стремежите и усилията в името на успеха големи, добрата репутация ще бъде най-позитивната ви реклама и ще се превърне във ваша отличителна визитка.


А вашите съвети за успех в живота какви са?Ремонт lxpress - без почивен ден

За контакти:
Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.
2 коментара:


  1. Правилата, както самият успех, са субективни. Стремежът да успеем е велик мотиватор! Поздрави, майсторе за интересните размишления! ;-)


    Стан

    ОтговорИзтриване

  2. Успешна седмица и леки ремонти, майсторе! :)

    dandelion77

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)