понеделник, 24 юни 2013 г.

Най-майсторското общо кратно между изпраните пердета, спорта и появата на петна върху LCD телевизоритеЗапочвам деня с физически упражнения за горните и долните крайници, подсмихвам се наум, качвайки се и слизайки от сгъваемата стълба, докато откачвам пердетата, които малко по-късно ще потънат в празния метален корем на пералнята.  По-голямо количество прах за пране, омекотител, избран е  режим за допълнителна вода и  пералнята започва монотонен разговор със себе си за около час. После следва шумна центрофуга, която изважда пералнята от сутрешната й сънливост. И отново аз на стълбичката, ръцете горе, раз-два, раз-два, нанизвам още влажните пердета на корниза, чудейки се дали няма да сподавя дископатичен стон. С баланса все още съм добре, помпам сам самочувствието си,  напук на ЕГН-то. 

Нетипично за делник занимание.  Почивните дни, за мен като майстор, отдавна не са такива. Телевизори, печка, платки на климатици, чийто ремонт не се оказа от най-лесните, обикаляне за резервни части из магазините – това изпълни съботно-неделния седмичен финал.  Днес е позволено малко почивка. 

Изпраните пердета ухаят на свежо и чисто, аз продължавам с „почивката” – сглобявам вентилатор, който първо почиствам добре. Междувременно телефонът ми звъни неколкократно, приемам поръчки за сервиз на пералня за по-късно през деня, очаква ме и телевизор, а за утре се очертава и ремонт на съдомиялна.  Поглеждам набързо и в сайта, има запитване за получаване на петна върху екрана на LCD телевизор, получени при почистване. 

 ################################################################

Отговарям следното: При много силен натиск върху екрана на LCD телевизор е възможно да се появят отделни петна. Затова почистването трябва да става много внимателно или да използвате специални препарати за целта. В противен случай,  матрицата се поврежда и за съжаление не може да се ремонтира. Възможно е в редки случаи да се смени, при условие, че се намери същия модел и размер, което е малко вероятно. За лаптоп има повече шанс да се намери – при тях изгарят дънни платки, това е непоправимо, а екраните остават  здрави. Накратко, появят ли се петна по екрана на LCD телевизор, най-добре търсете нов телевизор, ако ви дразнят погледа.

##################################################################


Преди да се запътя към адреса за ремонт на пералната машина, майсторът ще ви пожелае слънчево настроение през седмицата.Ремонт lxpress

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.


1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)