понеделник, 3 юни 2013 г.

Майсторът на ремонтите в понеделник рано – ремонт на електронен блок и запитване за панел на плазмен телевизор между две глътки кафеПонеделник, малко след 7 сутринта. Подреждам инструментите, преглеждам плановете за деня. На балкона дими чашката с още горещо ароматно кафе, изписвайки във въздуха завъртяно-неразгадаеми димни сигнали към неизвестно кого или защо.  Имам неотложен ремонт за финализиране от вчера. Обещал съм да приключа с поправката днес. 

Довършвам ремонт на електронен блок за управление на високочестотна индукционна уредба за загряване на железни изделия (в случая за ремонтиране на шасита на тежки превозни средства). Смянам диодите на обратната връзка и възстановям изгорелите писти (писах по темата наскоро в блога, ако се интересувате, може да го намерите в публикациите от май) с поялник с горещ въздух. Много бавни, внимателно отмерени движения, концентация и твърда ръка. 

Рано, но вече е трескав делник – движението по булеварда се засилва, усещам по звука на минаващите автомобили. Поглеждам, отпивайки глътка кафе и всмуквайки от никотиновата отрова (уж с намалено съдържание на катран – за собствена заблуда и псевдоуспокоение).

Стряска ме телефонът с настойчивия си звън. Толкова рано и клиент, сам се чудя, макар да не би трябвало вече да ме озадачават подобни факти. Хората търсят майстор дори в 10.30 вечерта. После се оказва пералня, например, която е повредена поне от две седмици... И се сърдят, че няма да отида веднага, а пишело в обявата ми „без почивен ден”... Майстор на ремонтите -  да, спешен сервиз - да, но денонощно – не. 

Разтревожен мъжки глас - счупил се плазменият телевизор. Дали имам у дома панел на плазмен телевизор без да назове марка и модел. Нямам. И няма как - от панел до панел има огромна разлика. 

Панел на плазмен телевизор може да се счупи по удар по екрана, силно огъване на телевизора или падане на телевизора отвисоко. Случват се и такива бели. Не съм срещал да продават панели (екрани). Единствено, ако по обява може да намери същия модел и размер телевизор. Не ми е възможно да помогна. 

Плазмените телевизори и техните стареещи с времето дисплеи, относително малкото  време на живот на пикселите около 5 и 10 години, при няколко часа на ден употреба и постепенно влошаване на качествата им. Сред недостатъците при плазмите са точно влошените оптични свойства на пикселите след този период и бледост и неконтрастност на изображението.

Не случайно Panasonic официално се оттеглят от производството на плазмените телевизори, макар да продават такива до 2014 година.
Бърза глътка кафе, захранвам никотиновия глад и се връщам към ремонта на електронния блок.

Седмицата на майстора на ремонтите на битова техника е започнала.


С пожелание  вашата да бъде успешна и усмихната!Ремонт lxpress

 За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

3 коментара:

 1. dandelion 77

  Хубава седмица и леки ремонти, майсторе! :)

  ОтговорИзтриване
 2. Ранобуден си и тази сутрин.

  Поправи ли този електронен блог вече, майсторе? Поздрави и лека! Стан ;-)

  ОтговорИзтриване
 3. Ангажирана седмица имаш, майсторе! Това с електронния блог е твърде различно от литературата. Кога намираш време и за блоговете? Спокойна вечер. :)

  Наташа

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)