сряда, 26 юни 2013 г.

Как да пестим левчета от сметката за електроенергия от пералните без особени усилия – две идейки от майстора на ремонтите плюс снимка на домашен майсторКратичката публикация днес няма да касае ремонт на телевизор, пералня или печка, няма да обяснявам причини за различни повреди на битови електроуреди, а ще се спра на две простички трикчета в услуга на домакинския бит. Накратко – как да спестим някое обезценено българско левче от сметката за електроенергия.

Една лесна идейка от майстора на ремонтите на битова техника и електроника по домовете за пестене на електроенергия от пералната машина (без да се харчат средства за това). Като начало, намалете градусите на пералнята, ако дрехите не са силно замърсени, от 60 на 30. Смята се, че това води до икономия на ток до 30%. 

Друга идейка в същата посока - не забравяйте да изваждате от контактите зарядните устройства за различните технологични джаджи - телефони, камери и др., (колкото и да бързате) освен в случаите, когато ги използвате по предназначение. Консумираната от тях електроенергия се натрупва с времето и добавя излишни разходи към месечната сметка. 

Добро решение е купуването на разклонител с много гнезда и екстра с бутон за изключване, когато не се налага употребата му. Така може да елиминирате няколко пасивни консуматори само с едно натискане на бутона. 

Домашен майстор


Ето и един пухкав домашен майстор; след него може да се появят искрици, да му настръхне козинката или да не може да включите електрическия уред, чудейки се за възможната повреда. Докато разберете причината, той вече ще е подготвил следващия електроуред за битов ремонт.

И едни шарени разклонители по американски стандарт,  на които попаднах в нета. 


Усмихнахте ли се? Позитивно настроение през целия ден ви пожелава майсторът на ремонтите на перални и телевизори.За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)