петък, 10 май 2013 г.

USB Адаптер от типа 5 в 1

Ремонт lxpress


За празничните Великден и Гергьовден посетихме роднини в провинцията. Като повечето столичани в плюс, събрахме багажа и тръгнахме. В сайта бях предупредил, че няма да извършвам ремонти на битова техника. Майсторът също е човек и има имен ден веднъж годишно. 

Покрай дрехите, вещите за лична хигиена, покупките и дребните подаръчета за близките, в чантите сложихме лаптоп, таблет, фотоапарат и други дребни технологични джаджи. Ако не сте се досетили вече, майсторът на ремонтите на телевизори, перални, печки, микровълнови и др. битова техника е щур фен на технологичните играчки за пораснали (и не само!) момчета.  В този ред на мисли, стигаме и до зарядните устройства. Всяко уредче има свое зарядно. Досадно да събирам зарядни из цялата къща, но неизбежно. Накрая се оказа, че все пак бяхме забравили USB-то на камерата. Не беше фатално, но от цяла торбичка със зарядни, винаги някое липсва. 

Затова и харесах следното USB адаптерче – идеално е за път. Няма кабели, излишни зарядни, единствено го свързвате в лаптопа/компа и толкова. Представлява адаптер от типа 5 в 1 и комбинира мини USB, микро USB, 30-pin  iPod/iPhone, Nokia и стандартно USB. Когато не ви е необходимо, се подрежда по детски елементарно, побира се лесно в чанта (с приблизителните му размери 16 х 11,3 х 1,92 см не е никак трудно), а кабелите не влизат в сложни и заплетени взаимоотношения. Това са предимствата. Като минус, няма Apple Lightning кънектър, ако използвате iPhone. 

Джаджата се намира в нета за около $15.

Преди следващото пътуване с наличната техника, може сериозно да обмисля закупуването на подобна джаджа (при свободни финансови средства, разбира се!).


Ремонт lxpress 
Инж. Галин Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)