четвъртък, 30 май 2013 г.

Причини за потъмняване на екрана на LCD телевизоритеНаскоро ме извикаха за ремонт на телевизор. Проблемът бил, че се появило потъмняване на екрана. За моя изненада, заварих LCD телевизора разглобен. Преди мен повикали друг „майстор”, чиито умения и познания стигнали само до отварянето на телевизора. Телевизионният „техник” прибрал  таксата за посещение и диагностика, и най-вероятно решил, че повредата не е за него, след което повече не се появил, въпреки обещанието да поправи телевизора. 

В тази връзка, както и с постъпили запитвания във форума на сайта ми, правя този постинг за потъмняването на екрана на LCD телевизорите.


Потъмняване на екрана на LCD телевизор  


Причината за потъмняване на екрана на LCD телевизор е липсата на подсветка на матрицата (екрана). Такава повреда се получава при следните случаи: 

- възникнал проблем в захранващия блок;

- проблем в инверторната платка (при обикновените LCD телевизори, при LED телевизорите  няма такива платки);

- повреда на луминисцентните лампи на подсветката.

В такъв случай, телевизорът се носи на сервиз или се вика майстор, защото диагностиката и отстраняването на повредата са само по силите на професионалист. Успешният ремонт изисква задълбочени познания и прецизна измервателна техника.


За повече въпроси и отстраняване на повреди при различни марки и  модели телевизори (както и други електроуреди), консултации при закупуване на нова битова техника (телевизори, перални, печки, микровълнови, съдомиялни и др. ), може да се свържете с мен в сайта или на посочения телефон. Ремонт lxpress
Инж. Галин Станев


За контакти:


       Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)