сряда, 15 май 2013 г.

Ремонт на микрописти на платкаРемонт lxpress

В редки случаи при окъсяване на силови елементи или на външни периферни устройства (вентили, електродвигатели/електромотори), токовете, които протичат са многократно по-големи от тези, за които е изчислена съответната платка. Това води до стопяване на съответните тоководещи писти. Ако платката е само двустранно фолирана, е възможно възстановяването на тези писти. В случаи, когато платката е многослойна, възстановяването е невъзможно. 

Ремонтът се извършва с тънък проводник и припой, обикновено под лупа. Желателно е в последствие платката в зоната на ремонта да се лакира с електроизолационен лак. Естествено, този процес е доста труден и изисква много търпение и твърда ръка. 

Като майстор на ремонтите на битова техника  ми се налага понякога да възстановявам микрописти на платки на климатици, перални, поправял съм и на личния лаптоп. Понякога микропистите са разположени толкова близо една до друга, че възстановяването им се оказва невъзможно. 

Не е работа за начинаещи майстори, защото за ремонта са необходими поялник с тънка човка или поялник с горещ въздух, освен опита и уменията, които изброих по-горе. 

Ремонтът на микрописти на платка е оправдан при по-скъпа  битова техника.

Ако се нуждаете от майстор за ремонт на телевизор, перална машина, печка, микровълнова фурна, климатик или друга битова техника и електроника без да излизате от дома си, може да се свържете с мен през сайта или на посочения телефон. 


Слънчева и спокойна сряда от майстора на ремонтите. 


Ремонт lxpress
Инж. Галин Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)