вторник, 9 април 2013 г.

Мотивация във вторник сутрин

Мрачен вторник, поне не вали – така започва денят ми. Липсата на дъжд ме радва за момента, има и мъгляви обещания за слънце. Скоро, така обещаха синоптиците.
 
След малко тръгвам да довърша ремонта на перални, които имаха нужда от нова част или поправка на старата. Като взема тежката чанта с инструменти, които са ми необходими за сервизната дейност, става ясно като пролетно небе защо не искам дъжд – трудно ще се придвижвам с голям чадър в ръка. На мокрите дрехи се опитвам да не обръщам внимание. Така сме ние майсторите.

Споделям няколко цитата за мотивация във вторник малко преди да се отправя към дома на собствениците за довършване на първия за деня ремонт (твърди се, че този ден от седмицата е най-депресиращ, защото уикенда е твърде далече, а многото задачи са били поставени в понеделник):

  • Щастието неизменно ще последва, ако  думите и делата ти могат да  направят другите щастливи. Буда
  • Животът е един безкраен опит да разбереш  дали нещата  действително „работят”. Бредбъри
  • Гордостта е най-големият ти враг. Санскритска мъдрост
  • Безмислено е да обсъждаш  стореното, а миналото не обвинявай за нищо. Конфуций


Успешен и лек  ден!

Инж. Станев


Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

4 коментара:

  1. Щастието е в живеенето. Трябва да изживеем именно този живот. И то не как да е – а като добри хора. Само така можем да станем щастливи. С ужасна смелост. Като не очакваме нищо. Най-малкото пък – щастие. Само така можем да станем щастливи. Или пък, ако не станем, поне няма да съжаляваме.
    Привет, майсторе!

    ОтговорИзтриване
  2. Щастието е да знам, че хората, на които държа са щастливи. Поздрави и от мен, инж. Станев.

    ОтговорИзтриване
  3. Щастието винаги ни се изплъзва, но нека да не съжаляваме за това, което не сме постигнали. Позитивното отношение към света е само по себе си отлична мотивация. Поздрави и от мен. Наташа

    ОтговорИзтриване
  4. Поздрави, Майсторе! Чета те! ;)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)