петък, 26 април 2013 г.

Постинг с изненада за Цветница от майстора на ремонтите на перални и телевизори


Преди десетина дни написах постинг дали (и доколко) си струва да се ремонтира стара и амортизирана битова техника. (Може да потърсите в сайта или натиснете за връзка тук.)
В подкрепа на размислите ми ще разкажа следната скорошна случка от битието ми като майстор на ремонтите на битова техника по домовете – става дума за сервиз на по-старичък модел пералня, чиято марка няма да назовавам.  

При извършването на ремонта на гореспоменатата пералня се наложи смяна на ремъчната шайба. В последствие се оказа, че проблем имаше и с  пропуснало уплътнение на лагерния блок и лагерите бяха ръждясали. Появяваше се шум, а  вода започваше да тече през лагерите. Налагаше се също така смяна на уплътнението и лагерите. Лагерният блок е капсулован  в специална плоча, която трябваше  да се смени цялата. Такава плоча да се намери е почти невъзможно,  самата смяна е много трудоемка. 

Затова моята препоръка като майстор на ремонтите на перални по домовете е следната: при първата поява на странен шум, повикайте майстор техник, който да отстрани проблема; не чакайте да ръждяса и да заминат лагерите – в противен случай пералнята става за само за бракуване. 

=====

Изненада за Цветница:

Предлагам на вниманието ви и три стари литографии с цветя, които може да използвате като електронни картички, за да поздравите свои близки, които празнуват имен ден на Цветница. По-късно днес или утре ще направя постинг само с цветя за хубавия празник. Може да поръчате копие на литографиите с формат А4. (Ще бъдат отпечатани на принтер L355 Epson с оригинални мастила). 







Усмихнат пролетен петък. ;)


Инж. Станев

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

3 коментара:

Благодаря, че коментирахте! :)