четвъртък, 11 април 2013 г.

Няколко трика от майстора на ремонтите на телевизори и перални за пестене на електроенергия от телевизорите (2 част)В желанието си да  бъда истински полезен майстор, не само във времето, когато извършвам ремонти на телевизори или сервиз на перални, съдомиялни, фурни и др. битова техника и електроника,  продължавам с изреждането на понякога забравяните трикове за икономисване от цената на електроенергията, когато не гледаме телевизия. 


* Смятат LCD телевизорите за най-икономични що се касае до  консумацията на електроенергия, след тях се нареждат  плазмените, а най-много харчат ток CRT телевизорите (кинескопните). Това е добра причина за подмяна на по-старите телевизори у дома.

* От своя страна, плазмените консумират с около 30% повече ток в сравнение с LCD телевизорите със същия размер на екрана.

* А морално остарелите кинескопни  телевизори харчат 3 пъти повече от LCD телевизорите със същия размер на екрана – много бърз елементрен тест-проверка на казаното – поставете длан на горната част на кинескопен телевизор и по излъчената топлина на това място, сами ще се убедите в правдивостта на този факт.

* Телевизор, който е  оставен в режим standby, консумира от 10 до 23% електроенергия. Затова се препоръчва изключване от щепселите и на други битови електроуреди, които не използвате към този момент.
Инж. Станев

За контакти:

  
                                                   Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

1 коментар:

  1. Поздрави, майсторе, за полезната информация! Поздрави. ;-)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)