четвъртък, 21 март 2013 г.

Няколко съвета при избор на телевизор от майстора на ремонтите на битова техника и електроника- LCD или плазмен телевизор 1

На кое да обърнем внимание, когато решим да изберем нов телевизор за дома? Телевизор, който да използваме достатъчно преди да се наложи ремонт или да решите да замените с по-нов, модерен вид?

Ето малко информация от майстора на ремонтите на битова техника ( предлагам професионален сервиз не само на различни модели и марки телевизори, но и поправка на  перални, климатици, печки и други електроуреди по домовете без почивен ден ), която може да послужи, ако се колебаете между LCD или плазмен телевизор.



Местоположението е от съществено значение. Ако ще поставите телевизора в светла стая, то нека бъде LCD. Причините – те притежават по-ярък дисплей в сравнение с плазмата, който отблъсква отблясъците. В по-тъмни помещения LCD ще бъде твърде ярък. Там плазмените екрани се вписват отлично.

Качеството на цветовете е друга важна характеристика. Черният цвят при LCD телевизорите не е достатъчно интензивен и наситен именно заради по-яркия дисплей. При плазмения дисплей цветовете са много по-наситени и реалистични, а черното е достатъчно интензивно и автентично като нюанс и наситеност. Това е втората важна особеност, която да вземете под внимание, ако се колебаете при избора между нов телевизор – LCD или плазмен.

Останалите съпоставки между двата типа телевизори ще можете да прочетете в последващ постинг в близките дни. Ако имате въпроси или необходимост от ремонт на битова техника или електроника, може да ми се обадите на посочения телефон за контакт. Припомням отново, че не изпращам никого от мое име и не работя с посредници.

Сега Ви оставям, защото имам повикване за ремонт на телевизор, най-вероятно става въпрос за проблем със захранващия блок, а по-късно ме очаква пералня за сервиз близо до моя блок в квартал Борово.

Пожелавам успешен пролетен ден!

Инж. Станев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)