четвъртък, 24 януари 2013 г.

Дъждът през януари през погледа на майстора на битова техника



Дъжд през януари - не е много често явление през сезон, когато се очаква да вали сняг. Постепенно небето просивя, студени тръпки пробягват по гърба ми, няколкото нехарактерно топли зимни дни се стопиха в мокрото на плачещото небе, което разкаля отново улиците.  

За мое щастие, ремонтирах телевизор, чиито собственици живеят на около 300 метра от моя блок. Не успях да се измокря истински. У дома кротко ме чакаха платки на климатици за сервиз.  Днес обикалянето  из мокро-студените столични булеварди ми бе спестено. За утрешния ден не се очертава така безметежно ежедневие - очакват ме ремонти на перални в по-далечни квартали. Това си е вече съвсем в реда на ангажиментите на майстор, който поправя битова техника по домовете.

http://lxpress.alle.bg/                    


Дъждът днес, видян от майстора на ремонтите на битова техника и пообработен за минимално време през една компютърна програма. В душата ми бе цветно,  в пълен контраст на сивия мрачен ден. Очи за различното, нюх към красивото дори в най-дребното и тривиалното.

Харесах тази мисъл на Хорхе Букай и бих искал да я споделя с вас:

Един от често срещаните проблеми в отношенията между хората е, че когато нещо не функционира, неизменно сме склонни да търсим отговорността извън себе си.


1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)