сряда, 26 декември 2012 г.

Майсторът на ремонтите между Коледа и Нова година

Коледните празници, белязани от пътуване, фамилни срещи, по-богати от нормалните трапези, а за мен освен другото – активно бездействие, приключиха. Утре започвам отново – ремонти на климатици, които не търпят отлагане, посещение за поправка на печка, сервиз на телевизори. Ежедневието стоварва своите задачи върху нас и не ни позволява да загубим форма. Хубави са срещите с роднини, веднъж или два пъти годишно най-близките имат повод да се съберат. Това харесвам на Коледата – аромата на току-що изпечена и извадена от фурната домашна пита, няколко зелени клонки за настроение и блясък на разноцветни светлини, отразен в очите. Коледа е семеен празник, празник на светлината и любовта, на вярата в доброто, в неговото тържество над низките човешки страсти. 


Иначе телефонът не спря да звъни – служебно, обаждаха се закъсали с техниката кандидат-клиенти, дори на 25 декември в 8 сутринта телефонът настойчиво звъня неколкократно, лишавайки ме от поне половин час още здравословен сън. Трудно се обяснява на някои, че и майстора почива на Рождество, че съм в провинцията, че дори и в София да бях – няма как спешно да ремонтирам каквото и да е, защото магазини за части няма отворени, а аз не съм търговец, а инженер-техник (по стечение на обстоятелствата). То и защо ли да обяснявам...

Дните преди новогодишните празници съм на линия за ремонти на домашни електроуреди – телевизори, перални, печки плюс допълнителната ми работа в сервиза за климатици.

Повече настроение и любов, по-малко аварии и повреди – от това  да бъдат  маркирани дните ни покрай този празничен зимен сезон. И добро да ни съпътства навред!

 


Снимката е щракната през стъклото на автобус, на автомагистрала Тракия, малко преди Ихтиман, поиграх си за разнообразие с една компютърна програмка. 

Животът е винаги различен и всеки път еднакъв – това е част от магията, от теб зависи дали гората е вълшебна или пълна с оголени дървета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)