петък, 30 ноември 2012 г.

За последно с майстора на ремонтите на битова техника - шарен петък през ноември
Дойде и петък – слънчев след нощта с бурен вятър. Имам няколко свободни часа и по-късен ангажимент за ремонт на пералня, който приех, защото е горе-долу в близост до дома ми. Зимният сезон съм решил да приключвам с посещенията в по-ранни часове – тъмно е из кварталите, времето обикновено е лошо, много се чака за транспорт. Ако приема поръчка за сервиз на телевизор след 18 (както някои собственици на битова техника искат, тъй като са на работа преди това) и живеят в кварталите около Плиска, да кажем, това означава, че със смяна на превозни средства ще си бъда в Борово не по-рано от 21.30. А на следващата сутрин ме чакат нови задачи. 

Ще използвам времето да кача някои забавни картинки, които са родени от крайно нестандартно мислене, измайсторени са поради липсата на традиционните им събратя в момента и с подръчни средства, за да покажат, че има изход от всяка ситуация, колкото и заплетена и невъзможна да ни се струва тя.

Две дистанционни за телевизор. Едното застопорено като сибирски каторжник, а второто е видно, че майстор-познавач борави с него. Друго е да си технически грамотен. Дано само няма пробив във фолиото, че тогава ще станем свидетели на нещо неприятно.

 

Дрелка в комбинация с ножица може да разбие опаковка крем, ако няма миксер в наличност, но аз не бих пробвал от този специално. Находчиво е, но не ми изглежда хигиенично.

                    

Консерва с плодове или компот, а нямате вилица – ами, направете си. Кламери по офисите има много, работата може да почака.


                                   

Къде да поставим кенчето с бира или безалкохолно – в CD-ROM-а най-приляга! Стар такъв върши работа и ако решите да правите наденички, кюфтета, изобщо - да съчетаете технологиите с кухненските експерименти.

        

Любимото ми – тенис ракета като цедка за всякаква паста и черешката на тортата – между два AC/DC адаптора (токоизправителя) за лаптоп подгряваме някоя баничка или кифла с локум. Като няма микровълнова фурна или обикновена печка в близост, идеята не е никак лоша!

     

******
И да внимават мъжете, които се прибират от командировка, да не изпаднат в сходна житейска ситуация:
Мъж се връща от командировка, влиза в спалнята и що да види - жена му в леглото под одеялото с друг мъж.
Непознатият  става, бързо се облича и се изнизва през вратата, без да каже нищо и даже без да го погледне. Мъжът пита потресен с треперещ глас:
- Кой беше този кретен в леглото с теб?
-
Според теб, откъде мога да го знам - вдига тя рамене. - Нали виждаш - нито на тебе здравей, нито на мен довиждане – невъзмутимо отговаря съпругата.
*******
И една мъдра мисъл: Търси отговорите в себе си! Руми

      

И последно – пожелание от майстора на ремонтите на битова техника за спокоен и позитивен първи уикенд през декември!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)