четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Лампа с управление по wi-fi


От по-старата генерация съм, израснал съм с приключенски и научнофантастични романи, които по онова време можеха да се намерят в българските или руските книжарници. Интересите към техниката и технологичните новости не се свеждаха само до разглобяването и успешното ремонтиране и сглобяване на някой домакински уред, а и  до създаването на умалени модели на технически приспособления и т.н.
 
Споменавам всичко това, защото винаги ми е много интересно да прочета и разгледам някоя технологична или дизайнерска новост. Радва ме прогресът на човешката мисъл, който непрекъснато реализира техническите постижения.Става дума за „умна” електрическа лампа от нов тип с управление по wi-fi, наричана   LIFX.
 

  


Със сигурност не е най-невероятната техническа разработка, но има доста интересно приложение и функции. Енергоспестяваща, многоцветна светодиодна лампа, която може да командвате по iPhone или чрез операционната система за мобилни устройства Android. Твърдят, че животът й трае до 25 години или 40 000 часа.Поставя се лесно, според създателите си, даунлоудвате и качвате безплатните приложения към нея и сте по-смарт от всякога! Със смартфонa може да контролирате дистанционно всяка стая, където сте поставили LIFX.Някои от функциите на смарт лампата, която работи с управление по wi-fi:- Контролирате осветлението дистанционно.- Регулирате яркостта на лампата – искате по-пригушена светлина – моля!- Сменяте цветовата гама според настроение или интериор – днес свети в синьо, утре в червено. Така може да давате тайни сигнали – зелено – сам съм...- Намалявате потреблението на електричество и икономисвате от сметката - до 20 % от паричките, които плащате за осветление.  (А дано!)- Имате дискоосветление за следващия купон у дома. Всички ахкат от завист.- Когато не сте у дома, може да заблуждавате потенциални бандюги, че сте там, като включвате и изключвате периодично осветлението. Друга тема е дали е удачно за Бг действителността.- Може да оставите да свети слабо през нощта, ако имате малки деца, които се страхуват от тъмното. 
Цената – около $70. Аз ще си я купя друг път...Споделих това, доката отдъхвах малко след поредния ремонт на пералня. Сега за разнообразие ме чакат за диагностика и сервиз на телевизор, за мое щастие наблизо до дома.От Майстора на ремонтите – пожелание за слънчев следобед и добро настроение. Октомврийското слънце щедро ни се усмихва, нека се порадваме на топлия есенен ден, на това, което имаме и на близките, които обичаме.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)