петък, 7 септември 2012 г.

Ден с ремонти на телевизори и перални, а вечерта - забавления с технологии и джаджи виртуални

Новите технологии в домовете и офисите - кой не иска да е в крак с времето?! Ето някои идеи, по-скоро за забавление, отколкото за непосредствено приложение в българския бит. Всъщност, младите хора са по-склонни да изпробват нетрадиционни и нестандартни мебели и декорации,  това е присъщо на възрастта. Но и ние, попреминалите първа, че и втора младост, имаме право да погледаме и помечтаем. Или да се посмеем.

Стерилната бяла атмосфера на стаята се разчупва от твърде нестандартния дизайн на комбинацията ливада плюс диван в едно - получавате усещането, че сте на открито докато похапвате пред телевизора. Идеята за присъствието на околната среда в ежедневието. Гласувам за дивана-ливадка, другото е твърде минималистично за вкуса ми.





Нищо крайно оригинално, но става за декорация на подходящи помещения и съответен повод. За градинско парти може да стои красиво на масата за осветление и настроение.



От типа - направи си сам. Разчистете мазето или килера и все ще намерите някои елементи, от които да сглобите нещо подобно. Използвайте и въображението в голяма степен.



                                 


Електрически крушки, този път в нова форма - плоски. Ако изпробвате, информирайте ме относно работата им.


                                                   


Крушката е разцъфтяла есенно златна. Въпреки складовото помещение или именно поради тази причина. Понякога е достатъчно толкова малко, за да променим света около себе си и да озарим деня си.



Свежо, пролетно настроение само с няколко прикачащи се детайли. Приятни, ненатрапчиви цветове и форми превръщат скучния кабел в разцъфнала клонка.

Ако носите в сърцето си зелена клонка, птичето само ще долети. - Лао Дзъ 

Сетих се за тази мисъл, макар казана с друг смисъл. Когато сме готови в душата си, хубавите неща се случват сами. Трябва да имаме очи и сърце, за да видим и да се радваме на дребните нещица в живота.



                                    

Още малко лично пространство за естетически и физически комфорт - всичко е на една ръка разстояние. Изкуството да си доставяш радост - книги, близост до картини, когато умът релаксира по подходящ начин, тялото заслужава същото. Оборудвано е с настолна лампа и сгъваема маса за писане.





Протектор за клавиатури - писна ми вече от трохички под клавишите. Кафе още не съм изливал, но никога не е късно. Прозрачен - в случай, че не сте усвоили десетопръстната система на писане. Одобрявам! Ще си хрупам солетки и чипс на воля!



Ето и тостер, където ще изпечем филийките. Става за чанта (вижте по-долу коя точно), подходящо за офис (докато не подпалите нещо или на шефа не му замирише на прегоряло).




Пликче за съхранение на приготвените сандвичи. Пази от крадливи ръчички и гладни устички. Кой ще иска да се нахрани на аванта с мухлясал сандвич?




Всичко това в чантичката, декорирана с компютърни клавиши и хайде на работа или у дома - според часовете на деня. 



                                  


На мен ми е все едно обаче, защото съм с плаващо работно време, без почивен ден, а сега покрай празничните дни има доста поръчки за ремонт на битова техника по домовете, защото повечето колеги явно почиват. Пък нямам село да варя компоти, а на скъпия ток на електрическата печка да се прави зимнина не е здравословно за джоба.

Имам и други причини, които ме задържат за момента в София, та поправките на телевизори, перални и други повредени електроуреди няма да ми се разминат, нито сервизът на дребни електроуреди и електроника. (ТУК съм)

Което няма да ми попречи да ви пожелая спокойна вечер и много настроение - предстоят още цели два дни почивка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)