неделя, 2 септември 2012 г.

Класация на някои от най-опасните леки огнестрелни оръжия в света

10. Лека картечница Heckler Koch HK MG4 MG 43:

  

Разработката и производството започват от края на 90-те, но за първи път се представя през 2001. Оригинална разработка на немската фирма Хеклер и Кох с калибър 5.56мм с лентов пълнител.

9. Щурмова пушка Heckler and Koch HK416:

 

 

Друга разработка на същата германска фирма всъщност е осъвременена версия на американската пушка М4 с калибър 5.56мм. Най-продаваната пушка на пазара от Хеклер и Кох.

Тази пушка с къс ход на затвора е една от най-смъртоносните, предлагани на оръжейния пазар.

8. Снайперистка пушка Accuracy International AS50:

  
Произвежда се от британската фирма Accuracy International с тегло 14.1 кг и капацитет на пълнителя  5 патрона с калибър 0.50 BMG. Разглобява се за 3 минути без помощта на инструменти. Възможността да се прострелват мишени на голямо разстoтояние с прецизна точност прави оръжието силно смъртоносно.

7. Щурмова пушка F-2000:


Произвежда се от белгийската компания FN Herstal. Показана за първи път на изложението в Абу Даби 2001. С компактния натовски калибър 5.56x45мм и съвременна булпап компановка (пълнител зад основната ръкохватка), това е една от най-смъртоносните пушки, предлагани на пазара.

6. Лека картечница MG3:


  
Немската лека картечница MG3 е усъвършенствана през 1951г. и е една от най-популярните по-света, на въоръжение е в повече от 30 армии по света. Произвежда се за 7.62x51мм НАТО патрон.

5. Съвременна тежка картечница XM307 ACSW:

    

Конструирана е с легло тегло и да се обслужва от двама войника. Съвременно поддържащо оръжие с далекобойност 2000м и поразяваща дистанция от 1000м, може да пробие и лекобронирани цели. Разработена за американската армия с  далекобойност 2000м и скорострелност 260 изстрела в минута.

4. Автомат Kalashnikov AK-47:


Конструиран от Михаил Калашников в Съветския съюз, разработката започва през Втората световна война и е представен за военни изпитания през 1946г. Тази конструкция с газово бутало и калибър 7.62×39мм допринася за незатихващата й популярност десетилетия наред. Евтин за производство и лесен за употреба.

3. Автомат Uzi:


Разработен от израелския майор Узил Гал  и е част от фамилия оръжия с къс и свободен ход на затвора. Прототипът е разработен през 1950г. и от тогава се използва по целия свят поради малкото си тегло и огромна скорострелност. Смята се, че е най-доброто оръжие за самозащита и близък бой.

2. Автоматична пушка Thompson M1921

  

 


Разработена от американеца Джон Томпсън през 1919г., известна като Томи Гън. Любима и на военни, и на престъпници с компактността, надеждността и голямата огнева мощ.  

 


1.     Прецизна снайперистка пушка DSR-Precision DSR 50:

 

Предназначението й е по-скоро за поразяване на военна техника отколкото на живи мишени. Разработена е в Германия. Снабдена е с удобен приклад и опора за бузата на стрелеца, има и държач за резервен пълнител отпред, което намалява времето за презареждане.

Има цев с дължина 660 мм и 7.62x51мм НАТО калибър.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)