петък, 3 август 2012 г.

И да сте техничарчета - не включвайте фурна, а фарчета ;)
Преносимо грилче или мини фурна не просто за притопляне, а и за печене на пица – доста щуро хрумване, което ви пробутват за 36 долара. Включва се в таблото, работи на 12 V, за да поддържа двете степени на температура. Притежава вградена сгъваема дръжка за улеснение.

    

Може и да е подходящ уред за къмпинг, но не мога да си представя, че някой нормален шофьор би включил въпросната фурна докато управлява колата – помислете за това как вниманието му ще бъде пренасочено към това дали кашкавалът се е запекъл достатъчно, вместо да си гледа пътя. Само инфантилен мозък би могъл да използва този технически уред за готвене в движение.

                  
Освен всичко останало, ако се замисли човек какво количество енергия отива, за да се изпече някаква пица, за да използвате въпросната фурна, плюс  включените къси светлини на  фаровете, с които трябва да шофираме и през летните месеци под ослепителното августовско слънце на почти 40 градуса, защото в България противното вече е извън закона, то в задачата се пита за колко време ще се изтощи акумулаторът на автомобила преди да се наложи поправка, зареждане или направо закупуване на нов!

               

Но заради безопасността по пътищата ще го приема, колкото и да ми звучи абсурдно, скланям глава пред статистическите данни за загиналите по пътищата...


   
Глобата за шофиране без включени целогодишно фарове е твърда – 50 лв и точка. Даже удивителна! Може и три!!! Надвисналите забрани  над водача на МПС-то - да говори по мобилен телефон без съответните хендсфрии устройства, да пуши, да се храни, да пие (чай и кафе, не бира!), писането на съобщения ще са толкова нищожни,  че чак ми става весело и се смея сам на глас като помисля как би реагирал пътен полицай, ако спре за проверка автомобил с работеща фурна на USB на седалката до шофьора! И на всичкото отгоре му замирише на прясно изпечена пица!

                  

Може би – пицата или парите! – би била точната реплика в случая. А ако от добро сърце черпя някой служител на пост с тази пица – за подкуп ли ще се смята? Както и да го гледам – все съм в някакво нарушение на закон, буква, точка или алинея! Все ще плащам – законно или не, дупките в хазната на такива като мен разчитат!

                        
За бога, братя американци, не ви искам фурната, била тя и портативна! На си ви техниката, дайте ми демокрацията си (ха-ха!).


         

Ще си ям пицата студена! И постна...
От икономии. Да има за другите.
И да спазвам закони и проектозакони, че съвсем се объркАх вече – кое е в сила и кое не.
Бон апети.


                                               

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)