петък, 13 юли 2012 г.

Летни жеги, ремонти и красотата на морските звезди от далечните морета
Южните морета привличат с невероятно красивите си подводни обитатели - ярки, свежи цветове, отровна примамка за неопитните. Прекрасни комбинации между форми и нюанси, за да покажат за пореден път, че най-върховният, най-многоликият творец е именно Природата, която опитваме да погубим ежедневно с нелепите си технологични постижения, разрушавайки завинаги стройните системи, които е създала. Ние също спадаме към тях, но сме си повярвали, че сме по-могъщи и властни от изначалния създател, че  владеем и разполагаме с всички нейни съвършени творения, били те органични или не.

Южните морета обикалях на палубите на пиратски и приключенски кораби, плаващи под различни тайнствени флагове, веещи се на морския бриз.  Потънал в поредния роман за страховити и силни морски вълци, които разпалваха юношеското ми въображение, минаваха дните и нощите ми през лятото. 

Четях за морета отвъд далечни земи, морета със тюркоазено сини води, пълни с екзотични и непознати растения и животни.
Мислено плавах, разглеждах, проучвах. Притегателната сила на невидяното излизаше извън рамките на обикновения интерес.  Затова избрах дисциплина, свързана с корабното инженерство, с надеждата да опозная света отвъд Екватора. На 18 години човек има все още смели мечти...

Тези дни съм доста натоварен с различни задачи - не само обичайните ремонти на перални, телевизори, но и малко по-различен тип сервиз на климатична техника. В жегите си мисля за морето, за това колко невъзможно далече е и нашето Черно море по различни причини - технически, финансови, битови, но не ми пречи да си представям водите на онези далечни морета, които така и не обиколих.

Обичам морето, толкова красота, симетрия и богата цветова палитра имат неговите обитатели, че понякога желая аз да бях нарисувал или претворил по някакъв начин уникалността им.

Насладете се с мен на прекрасните форми и багри на морските звезди, а тук са представени някои от най-невъзможно красивите от тях, създадени от ръката майката Природа.


Майсторът ви  пожелава много поводи за  добро настроение и да не бъдете фаталисти на днешния петък, тринадесети ;)

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)