вторник, 15 май 2012 г.

Майсторски решения на ремонти-развлечения

Мързелът, както отдавна е установено, е велик двигател на прогреса. Неоспоримо твърдение, още повече, че винаги има редица доказателства в защита на тази смела и находчива теза. Смел и находчив трябва да бъде всеки, който има желание да блесне с добри постижения в областта на техниката, новите технологии, битовите ремонти, изобщо - ремонти на това или онова, или как да си направим от нищо-нещо, при това то да действа, т.е. да работи! На пръв поглед - лесно, на втори - забавно.


Вместо да натискате цели три клавиша от компютърната клавиатура - погледнете едно майсторско решение - наистина, ама наистина три в едно! Гениално изпълнение - щадим движенията на ръката, няма опасност от тендовагинит.
 
                                  Дори да не сте майстор/маестро-виртуоз в музикалната област - съвременното пиано върви с инструкции, типичнични за компютърните технологии. Толкова е лесно - просто натискате който и да е клавиш! Във всеки от нас дреме по един Моцарт, Шопен и какъвто се виждате. Just press any key!

                       

Модерната баба е компютърно образована - вместо да плете чорапи за внуците, които те и без това не носят, просто чака реда си и вперила поглед в монитора, не изпуска конзоли, джойстикове и други технологични приумици, които дори не е предполагала, че може да съществуват някога. Бабка майстори чорапи, но не досажда на никого с желанието си да ги обуват, просто мечтае да мине в горното ниво - ще плете одеало в мрежа. Виртуална. 


                               


Красотата иска жертви, но и майсторски умения, точна ръка, електрическа отвертка и едно болтче, останало от ремонта на старата техника - винаги се подмятат подобни неща, поне у дома. Препоръчвам поне една водка за кураж - преди манипулацията. За после - обади се наличния лекар, той майсторски ще поправи грешките от експеримента.                                      Далеч по-безобидно и безопасно, просто електрически крушки, различни марки, модели и размери - измайсторете обици, ако сте фенове на ъндърграунд модата. По-добре е да са здрави, а не с изгорели реотанчета и жички, така може да ползвате и за електрически цели.


                              


Флашката на средностатистическата домакиня се крие в очевидните неща от ежедневието - една тъй обикновена щипка за пране. Съхранявайте в пералната машина, ако е изключена, далеч от любопитни очи.                                      


Вратовръзка със светодиодчета и  елементи от електрически платки, много фешън, много куул - ако сте майстор-техничар - отдалеч ще ви познаят. На мен ми идва малко оувър, да си го кажем на роден български. Но за някой маскенбал на телевизионни техници може да се докарам така, но задължително с домино през лицето. Някои човешки чувства не са ми чужди - срамежлив съм си и скромен.


                                  

След цялата презентация за сръчните ръце на различни майстори, един добър финал на всичко, породено от любовта към лесното, нестандартното и ако - може с по-малко усилия. Хей пантофки, хей ги две...


                                 

Ако се наложи обаче истински ремонт, търсете добър и сръчен майстор. Сещам се за един, но няма да го кажа кой е. Споменах вече нещо за скромността...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)