събота, 28 април 2012 г.

А душата ми жадува не само падащи звезди...

Щастието неизменно следва щом  думите и делата ти правят другите щастливи. Буда
Животът е безкраен опит да разбереш  дали нещата  действително „работят”. Бредбъри
Гордостта е най-големият ти враг. Санскритска мъдрост
Няма смисъл да говориш за стореното, а миналото – не обвинявай за нищо. Конфуций


                                 

Провокиран от разговор се замислям върху гореспоменатите мисли. Нищо, че са старички. Може и точно това да е причината обаче. Вечните човешки въпроси и търсения на щастие, любов и най-вече смисъла на всичко, което ни заобикаля и непрекъснато ни се случва. Живот! А после? Има ли нещо след това, заради което си е струвало всичко – страдания и мигове на просветление, нещо, което оправдава страстите – били те с положителен или отрицателен привкус, дори нещо, заради което си струва да обикалям София и домовете на нейните обитатели, понесъл неизменната чантичка с инструментчета за спешни ремонти...


Няма как да разбера преди определени обстоятелства. Ако има и минимална възможност това да се реализира, защото понякога нещата се случват в наше отсъствие или без наше знание и съгласие. Просто си стават.

Дотогава – ще си нося инструментариума и ще обикалям из софийските потайности, търсейки улица еди-коя си, номер 5А, етаж 6, за „телевизора с екрана”. То един телевизор без екран ще е... Или „пералнята с центрофугата” . Кратки, съзаклятнически фрази, част от трудовия жаргон на всеки майстор-техник. Сленг е по-фешън израза. Професионален сленг!

Все пак в очакването си – ще се постарая да остана добър, коректен и изобщо - такъв, какъвто по природа съм създаден.

                 

А душата ми жадува не само  падащи звезди! ...


      

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)