понеделник, 27 февруари 2012 г.

Понеделник - чудесен ден за рестарт

Понеделник е особено добър ден да започнеш отначало. Няма значение какво точно, по-важно е да направиш планове за положителни промени в себе си и света около своята персона. Може би това е причината да започваме отново и отначало през толкова кратък период. Не трябва да се обезкуражаваме и униваме ако не сме се справили с някое предизвикателство през предходните, вече отминали дни. Както след тъмната нощ започва светъл ден – буквално и метафорично, така и след неуспешен, евентуално, период се дава шанс за поправка на стореното или пропуснатото.


В крайна сметка, най-важното е да се чувстваме доволни и щастливи от живота. Идва и пролетта в най-скоро време. Усеща се, макар все още да е студеничко и да има снежец. Това ме изпълва с трепетни очаквания – зеленина, пъстри цветенца в близкия парк, особения аромат на нов живот, примесен с веселото цвърчене на птичките и детски смях. Разноцветни балончета весело танцуващи под дъха на южняка, усмивка от случайно минаващо момиче, възрастна двойка кротко крачеща по алеята – малки отрязъци от платното на живота, случайни картини от бъдещи спомени.

Понеделник е чудесен ден да направиш нови планове и да вземеш смели решения, да забравиш (или опиташ) проблемите и тревогите, да задгърбиш злобата и низките прояви на жалки и дребнави същества.

Понеделник е прекрасен ден да бъдеш щастлив, да се усетиш млад и пълен с жизнена енергия, с желание да помагаш, да обичаш и получаваш любов!

Понеденик, да, но и начало на седмица, пълна с ангажименти. За мен това означава ремонт, на различни битови електроуреди. На първо време имам да довършвам ремонт на телевизор, който бе забавен поради липса на оригинални (качествени) резервни части. Този проблем вече съм го коментирал.

Така е – поезия и делнична проза вървят ръка за ръка, те са си необходими за разграничаването на едното от другото. Връщам се до началната метафора за деня и нощта. Доброто и злото, шареното и сивото, светлото и тъмното, скучното и забавното са неизменна част от живота. Опознай едното, за да оцениш другото.







               

Бъдете усмихнати и амбицирани, не слагайте точка пред плановете си, това е моето пожелание-послание за новата седмица.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)